Karaman’da Trafik Kazaları Yüzde 28 Oranında Azaldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 8 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında geçerli olmak üzere Trafik Kazalarını Önleme Planı hazırlanarak tüm illerde uygulanmaya başladı.

Karaman’da Trafik Kazaları Yüzde 28 Oranında Azaldı

Bu plan dahilinde ilimizde de tüm personelin dahil edildiği aynı zamanda etkin bir şekilde insansız hava araçlarının da kullanıldığı denetimler kapsamında elde edilen istatistiki verilere göre geçtiğimiz yıl belirtilen dönemde 12 bin 873 araç denetlenirken bu yılın aynı döneminde yüzde 63’lük bir artışla 20 bin 943 araç denetlendi. 896 araç trafikten men edilirken yüzde 37’lik artışla bin 226 araç trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü bu verilere bağlı olarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaralanmalı trafik kazası oranlarında yüzde 28, yaralı sayısında da yüzde 18 oranında bir azalış olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Trafik kazalarının en az seviyeye indirilebilmesi için denetimlerimiz kararlı bir şekilde devam edecek olup, bu süreçte kurallara uyarak kazaların azalmasına yardımcı olan saygıdeğer Karaman Halkına teşekkür ederiz” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284