ATATÜRK’E KARŞI OLMAK 

Son günlerde, Atatürk’e saldırma, karşı olma ve böylece Atatürk’ü itibarsızlaştırma kampanyası ve seferberliği başlatıldığı görülüyor. 

Eğer bir toplum, kendisini bağımsızlaştıranı ve devlet kurucusunu itibarsızlaştırmaya çalışıyorsa, o toplumda, psikolojik rahatsızlıklar var demektir. Zira tarihte hiçbir toplum, devlet kurucusunu itibarsızlaştırma yönüne gitmemiştir. 

Atatürk, bağımsız bir vatan hediye etmiştir; buna neden karşı çıkılıyor ki? Acaba işgal altında mı yaşanılmak isteniliyor? 

Atatürk, itibarsızlaştırılarak, yerine halife sultan mı konulacak? 

Evet, Atatürk’e neden karşı olunuyor? 

Atatürk’e karşı olmak: 

Türkiye Cumhuriyeti Devletine… 

Türkiye Büyük Millet Meclisine… 

Cumhuriyete… 

Laikliğe… 

Bağımsızlığa ve Özgürlüğe… 

Ulusal Egemenliğe ve Demokrasiye… 

Milli Birlik ve Beraberliğe… 

Üniter Devlet Yapısına… 

Akıl ve Bilime… 

Çağdaşlaşmaya… 

Lozan’a, 

Karşı olmak demektir. 

Bu ülkede; devlet kurucusuna, TC’ye, Cumhuriyete ve diğer değerlere neden hassasiyet duyulmuyor da sürekli olarak ortaya fitne atılıyor? 

Unutmayalım, yakılan fitne ateşininin söndürülmesi çok güçtür. Bu nedenle, her zaman ve her konuda çok duyarlı olunmalıdır. 

Ben, bunları yapanları: hayatın gelişimine göre düşünmesini öğrenmemiş, dar kalıplar içinde ve kendi yarattıkları labirentlerinde dolaşıp duran ve bir çıkış yolu bulamayan, derinliği olmayan sığ düşünceli zavallıların bir davranış biçimleri olarak görüyorum ve bu tür davranışlar içine girenleri de kınıyorum. 

Eğer Atatürk’ün yaptıkları beğenilmiyorsa; Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışma yerine daha iyilerini yapmak gerekir. Ancak bunu da cemaatlerin ve de tarikatların ortaya koydukları zihniyetlerle yapmak kesinlikle olanaksızdır. Zira bilimin ışığında yürümedikçe aydınlığa varılamaz. 

Son olarak şunu belirteyim: Atatürk’e karşı olmak, topluma hiçbir yarar sağlamaz ve toplumun hiçbir sorununu da çözmez ve de Atatürk’ü milyonların gönlünden söküp alamaz… 

Bunlar boş uğraşlardır.  

Sadece zaman ve enerji kaybettirir, diyorum. 

Bu vesileyle, Atatürk’ü, her zaman olduğu gibi bir kez daha; saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

YORUM EKLE

banner284