Binali Yıldırım'dan Ne İstiyorsunuz?

Ey CHP! Senin muradın İstanbul B.B seçimlerini kazanmak mıdır; yoksa Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanlığı görevinden istifa ettirmek midir?
Telaşın ne kardeşim?
Bırak, bir koltukta iki karpuzu taşısın, bir Ankara, bir İstanbul gelsin gitsin Başkan...
Bırak, ne çabalıyorsun? Başkanın en büyük engeli Meclis Başkanlığı görevi değil mi?
Neden bu Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesini ve de böylece var gücüyle İstanbul B.B seçimlerine asılmasını istiyorsunuz Binali Yıldırımın?
CHP, siyasi rakibinin elini rahatlatmak için adeta gece gündüz çalışıyor, çabalıyor.
Metal yorgunu olanların yapacakları ne kaldı? Binali Yıldırım, 10 saat uyumak istiyor, bırakın uyusun. Belki de 10 yıl uyuyacaklar!
Bırak, Meclis Başkanlığı görevini yürütsün. Olmaz ama diyelim ki, belediye seçimlerini kazandı. O zaman Anayasanın 94. üncü maddesi gereğini ileri sürerek, Anayasa Mahkemesinde dava aç.
Anayasa Mahkemesinden sonuç alınmıyor diyorsanız, takip eden seçimlere kadar tam beş yıl içinde her gün bu seçimlerin adil olmadığını dile getirerek, siyasi çalışmanızı yapar ve yıpratmaya çalışırsanız.
CHP olarak içiniz fokur fokur kaynıyor; kendi işinize bakacağınız yerde: Binali Yıldırım’a, bak ne yapmanı söylüyoruz, takip edeceğin yolu gösteriyoruz, bunu yap, buradan git, diye!
Rekabetin temel kuralı, başarı için rakibin silahlarına karşı aynı silahlarla karşılık vermek olmalıdır.
CHP, iktidara gelmesi için kendi yapması gerekenleri ne zaman gündemine alacak?
Çarşı Pazar yangın yerine dönmüş. Ekonomi ağırlığı altında vatandaşların beli bükülmüş. Ekonomik sıkıntı altında inim inim inlerken ve siyasi çalışmaların ekseninde ekonomi olması gerekirken, yatıyor kalkıyor, Binali Yıldırım’ın istifasını istiyor. Ülkedeki tek sorun Binali Yıldırım sanki…
Cumhur İttifakı ortakları, Yerli ve Mailli olmanın gereği olarak, el yordamıyla arayıp; İstanbul’a İstanbullu olan Ankara’ya Ankaralı olan, İzmir’e de İzmirli olan yerli başkan adaylarını seçtiler!
Nihayet Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğini belirtti.
Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı’ndan istifa edecek diye bir sevinç yumağı oluşturdular; koro halinde de zorlamaları karşısında istifa ettirdik ve demokrasi kazandı diye nerdeyse bayram etmeye başladılar. Hangi demokrasiden bahsediyorlar acaba?
Ey CHP! Demokrasi rejiminden tek adam rejimi olan otokrasiye geçen siyasi rakiplerinize demokrasiyi mi öğreteceksiniz?


 

YORUM EKLE

banner284