2013-2014 Egitim Ögretim Yili Basladi

Ilimizde 2013-2014 egitim-ögretim yili düzenlenen törenle basladi. Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk konulmasiyla baslayan program Ayranci Yatili Bölge Ortaokulu’nda devam etti.

2013-2014 Egitim Ögretim Yili Basladi

Programa, Vali Murat Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan, Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Cumhuriyet Bassavcisi M.Kemal Çokdinç, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Suat Sonay, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Kâzimkarabekir Kaymakami Mehmet Uslu, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda açilis konusmasini Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu yapti. Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’in konusmalarinin ardindan Vali Murat Koca yaptigi konusmasinda, “Bugün; ögrencisi, ögretmeni, yöneticisi ve velisiyle, birlik ve beraberlik içinde yeni bir egitim ögretim yilina daha baslamanin sevinci, heyecani ve mutlulugu içerisindeyiz. Egitim milli bir davamizdir. Bu nedenle egitimle ilgili bakanligimizin adi Milli Egitim Bakanligidir. Sevgili ögrenciler, sizler egitimin temel yapi taslarisiniz. Egitim-ögretim alaninda yapilan her türlü fedakârlik, çaba, emek, yatirim sizler içindir. Sizler iyi birer insan oldukça ve iyi birey olmayi basari ile taçlandirdikça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, gelecegimize güvenle bakabilecegiz. Bu yüzden, sizler velilerinizin yaptigi maddi ve manevi fedakârliklari, ögretmenlerinizin ögretme ve egitme çabalarini, devletimizin sagladigi imkânlari asla göz ardi etmeyin ve unutmayin. Birbirinizi kardes olarak sevin, büyüklerinizi ve ögretmenlerinizi sayin. Kendinize büyük hedefler seçin ve onlara ulasmak için durmadan, vazgeçmeden çaba göstermeye devam edin. Ama bu süreç devam ederken hiçbir zaman “Amaç için her yol mübahtir.” felsefesi içerisinde olmayin. Degerli Velilerimiz, Okul Aile Birliklerinin fedakâr yöneticileri; Okullarimiz, çocuklarimizin egitim gördügü fiziki mekanlardir. Çocuklarimizin saglikli, kaliteli ve verimli bir egitim alabilmesi için, okullarimiza sahip çikmaya devam edelim. Degerli Ögretmenlerimiz, Çocuklarimizin gelecege hazirlanmasinda en önemli görev size düsmektedir. Ailelerimiz en degerli varliklari olan çocuklarini, sizlere teslim etmektedirler. Sizin de asli göreviniz; bu çocuklarimizi milli, ahlâki, insani ve tüm insanligin ortak degerleriyle yetistirmek ve hayatta lâzim olacak bilgileri ögretmek, beceriler kazandirmaktir. Günümüzde esas olan, ezbercilikten uzak, ögrencilerimizin ruhi gelisimlerini temel alan, arastirmayi, sorgulamayi, elestirel düsünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarli nesiller yetistirebilecek bir egitim anlayisidir. Temel amacimiz; insan haklarina saygili, demokratik degerleri özümsemis, yeteneklerinin bilincinde, gelismeye ve yeniliklere açik, bilginin gücüne inanan, Türkiye’nin modern dünyanin öncüleri arasindaki yerini almasina katki saglayacak bireyler yetistirmek olmalidir. Ülkemiz genelinde milyonlarca ögrenci su anda yeni bir egitim-ögretim yilinin açilisinin heyecanini ve sevincini yasiyor. 2013-2014 egitim-ögretim yilina baslamanin hem Karaman, hem de ülkemizdeki tüm ögrencilerimize, ögretmenlerimize saglik, mutluluk ve basari getirmesini diliyor, sevgi ve saygilar sunuyorum.”dedi.
Protokol konusmalarinin ardindan Ayranci ilçesinden bu yil Fen Lisesini kazanan ögrencilere Vali Murat Koca ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve Milletvekili Lütfi Elvan tarafindan hediyeleri verildi.
Daha sonra Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan Ayranci Yatili Bölge Ortaokulu bahçesinde bulunan ve yatili pansiyon olarak yeniden düzenlenen binanin açilisi ile Ayranci Halk Egitim Merkezindeki Spor Salonu’nun açilisi gerçeklestirildi.
Ayranci Halk Egitim Merkezinden Ayranci Çok Programli Lisesine geçen Vali Koca ve beraberindeler okul binasinda incelemelerde bulunduktan sonra siniflara geçerek ögrencilere yeni egitim ögretim yilinda basarilar dilediler.
Ayranci ilçesinde gerçeklestirilen program, Ayranci Kaymakamligi Köylere Hizmet Götürme Birligi tarafindan alinan alt adet yangin sulama tanklarinin köy muhtarlarina teslim töreniyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284