8. Okul Öncesi Egitim Senligine Yogun Ilgi

Ilimizdeki Anaokullari ve ilkögretim okullarinin ana siniflarinin katildigi 8. Okul Öncesi Egitim Senligine velilerin ve halkimizin yogun ilgisi vardi.

8. Okul Öncesi Egitim Senligine Yogun Ilgi
Kazimkarabekir Kapali Spor Salonunda yapilan gösterilere Milletvekili Mevlüt Akgün Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardimcilari Hasan Hüseyin Oduncu, Selmani Karaçam, , Sube Müdürleri Ömer Kiliç, M.Akif Duman, okul müdürleri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.
Senlik Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’un konusmasiyla basladi. Il Milli Egitim Müdürü Konusmasinda; “Toplumun ihtiyaci olan nitelikli insan gücünün yetistirilmesi, birey olarak mevcut yetenekleri ortaya çikararak ve onlari destekleyerek yapilacak bir egitime baglidir. Çocugun dis etkilere en fazla açik oldugu ve korunmaya en fazla gereksinim duydugu okul öncesi dönemin, ögretmen, aile, okul isbirligi ile en iyi sekilde degerlendirilmesi, saglikli bireylerin yetistirilmesi açisindan son derece önemlidir. Okul öncesi egitim, çocuklarin saglikli bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelisimlerini saglayici, olumlu kisilik temellerinin atildigi dönemdir. Bu dönem, çocuklarda olumlu kisilik temellerinin atildigi, çocuklarin yaratici yönlerinin ortaya çikarildigi, çocuklarin kendilerine güven kazandigi sistemli egitimin temelidir. anne-babalara; “Çocuklarinizi okul öncesi egitimle tanistirmak en büyük anne, babalik görevinizdir. Lütfen çocuklarimizi, karanliga mahkûm etmeyelim daha güçlü, daha güzel, daha yasanabilir bir Türkiye birakmak için çaba gösterelim. Çocuklarimiz sevgiyle büyüyen çiçeklerdir. Onlar, toplumun ortak umudunu yasatmaktadir. Bu yüzden onlari mutlaka okul öncesi egitimle bulusturalim.Bu duygu ve düsüncelerle minik yüreklerde beslenmis sevgiyi paylasmak üzere düzenledigimiz 8. Okul Öncesi Egitim Senliginin hazirlanmasinda emegi geçen okul müdürlerimizi, ögretmenlerimizi ve ögrencilerimizi tebrik ederim” dedi.
Milletvekili Mevlüt Akgün konusmasinda, “Anaokulu, okul öncesi egitim, egitimin temelidir. Bir binanin temeli saglam olursa onun üzerine çok daha kat yapma sansi vardir. Çocugun gelisiminin önemli bölümünün okul öncesi egitim baslamadan önce olusmaktadir. Ortalama bir insanin tüm hayati boyunca ögrendiklerinin hemen hemen yüzde 85'ini 0 ila 6 yas arasinda ögrendigi bilimsel arastirmalar sonucunda ortaya çikmistir. Bundan dolayi amacimiz, tüm çocuklarimizi okul öncesi egitimle bulusturmak, dolayisiyla yüzde 100'lük okullasma oranina ulasmaktir”dedi.
Düzenlenen senlikte, anasinifi ögrencilerinin birbirinden güzel dans ve gösterileri büyük begeni toplarken halkimizin ilgisi salona sigmadi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284