Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Ögrencileri Üniversiteyi Ziyaret Etti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman’daki ortaögretim kurumlarina yönelik tanitim programi kapsaminda Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi üniversiteyi ziyaret etti. Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ögrencilerine, Rehber ögretmenleri Derya Dikdere ve Matematik ögretmenleri Ahmet Tas eslik etti.

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Ögrencileri Üniversiteyi Ziyaret Etti

Prof. Dr. Yildirim: “Gida Laboratuvarlarimiz Türkiye’de ilk 3’te”
Tanitim programin açilis konusmasini KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim yapti. Yildirim, “Herkesin hayalinde büyük ve köklü üniversiteler vardir. Ancak Anadolu’da kurulan yeni üniversitelerin arastirma alt yapisi ve laboratuvar imkânlari son derece iyi.” dedi.
Prof. Dr. Yildirim, KMÜ’nün akademik yönden oldukça gelismis bir üniversite olduguna dikkat çekerek “Gida Mühendisligi laboratuvarlari Türkiye’de ilk üç arasinda yer aliyor. Sehrimizde bulunan gida fabrikalari da bölüm ögrencilerine ögrenme, arastirma ve çalisma imkânlari sagliyor.” seklinde konustu.
Dekan Yildirim, Mühendislik Fakültesinin yeni kurulan bir fakülte olmasina ragmen alt yapisinin, arastirma ve gelistirme laboratuvarlarinin çok kapsamli oldugunu ifade ederek “Fakültemiz proje açisindan oldukça aktif bir fakülte ve yürütülen projelerle birçok ödül aldi. Ayrica Karaman Türkiye’nin enerji üssü oluyor. Bundan dolayi Enerji Sistemleri Mühendisligimiz çalisma sahasi nedeniyle oldukça önem arz ediyor.” diye konustu.
Prof. Dr. Yildirim, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi ögrencilerine seslenerek “Biz ne yaptigini bilen ögrenciler istiyoruz. Anadolu Liseli ögrenciler olarak bizim üniversitemizi tercih etmenizden gurur duyariz. Ögrencilerin birçogunun ailesinden uzakta egitim görmek istedigini biliyorum. Ancak büyüksehir üniversitelerinin barinma, ulasim gibi birçok sikintisinin bulundugunu göz ardi etmeyin.” seklinde sözlerini tamamladi.
Açilis konusmasinin ardindan KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kiray KMÜ’nün fakültelerini, egitim olanaklarini, sosyal imkânlarini slaytlar esliginde anlatti.
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü Aras. Gör. Gamze Karanfil ve Elektrik-Elektronik Mühendisligi Aras. Gör. Mehmet Yerlikaya Mühendislik Fakültesinin bölümleri ve is imkânlari hakkinda sunum yaptilar. Aras. Gör. Gamze Karanfil yeni kurulan üniversitelerin teknik malzeme ve laboratuvar imkanlari açisindan daha donanimli olduklarini belirterek “Karaman Türkiye Enerji Ihtisas Bölgesi seçildigi için bu yönde bir çok yatirim var. Bu nedenle arastirma ve çalisma imkânlari açisindan sansliyiz.” dedi.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Kamu Yönetimi Bölümü Aras. Gör. Bekir Karaçayir IIBF’nin bölümlerinin tanitimini yaparken, bölümler arasindaki is ayrimina da degindi.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Aras. Gör. Nilüfer Öztürk “Edebiyat Fakültemiz, Karaman Türkçe’nin baskenti kabul edildigi için gözde fakültelerimizden biri. Türkçe’nin gelistirilmesi için yapilan uluslararasi kongrelerimiz her üniversitenin yapamayacagi kapsamli, emek isteyen çalismalar.” diye konustu. Aras. Gör. Öztürk, Sosyoloji bölümünün giderek artan is imkânlarina da degindi.
“Saglik Yüksekokulu Simülasyon Laboratuvari ögrencilere uygulamaya gitmeden önce, büyük deneyim sagliyor”
KMÜ Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü Aras. Gör. Orkun Erkayiran, Yüksekokulda yeni kurulan simülasyon laboratuvarindan söz ederek “Yüksekokulumuzda kurulan simülasyon laboratuvari Türkiye’de sanirim 2-3 üniversitede var. Bu laboratuvar sayesinde bilgisayardan herhangi bir hastalik degerleri girilerek uygulamaya gitmeden önce robot üzerinde mevcut hasta reaksiyonlari gözlemleniyor. Ögrenciler, hastaliga karsi ne yapmalari gerektigi hakkinda deneyim kazaniyorlar. Ayni sekilde bir de dogum robotumuz var. Kadin Dogum hemsireliginde ögrencilerimiz robot üzerinde dogum yaptirabiliyorlar.” diye konustu.
Ögretim elemanlarinin sunumlarinin ardindan KMÜ Kamu Yönetimi ögrencisi Ertekin Töre bir ögrenci gözüyle üniversiteyi anlatti. Üniversite ögrencilerinin sosyal yasamlarindan bahseden Töre, “Önemli olan sehir degil, kurulan arkadasliklardir.” dedi.
Tanitim programi üniversite gezisi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284