Ailemle Okuyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum Projesi Hayata Geçirildi

Dr. Sadık Ahmet İlkokulunun anasınıfında eğitim gören minik öğrencileri okul yöneticileri ve öğretmenleriyle birlikte çok farklı bir o kadarda anlamlı bir projeye imza atarak Ailemle; Okuyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum Projesi kapsamında anne ve babaları kitap okuyup oyun oynuyorlar.

Ailemle Okuyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum Projesi Hayata Geçirildi

Dr. Sadık Ahmet İlkokulunun minik öğrencileri okul yöneticileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek Ailemle; Okuyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum Projesi hakkında bilgiler verdi.

“Kitap okumak bizim kültürel genlerimizde var”

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu yönetici, öğretmen ve velilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Kuntoğlu, “Atalarımızın da dediği gibi ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza okumayı, paylaşmayı ve yardım etmeyi bu yaşlarda kazandırmalıyız. Kitap okumak bizim kültürel genlerimizde var. Bu sürece velilerimizin katılması ayrıca bizleri çok mutlu etti. Çünkü bizler okuduğumuz zaman çocuklarımızda bizleri rol model olarak görürler ve onlarda okumaya başlarlar. Bu tür projeleri önemsiyoruz. Böyle farklı ve anlamlı bir projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen okul yöneticilerime, öğretmenlere ve siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

“Projemizin amacı ailelerin çocuklarıyla kitap okuyup, oyunlar oynayarak kaliteli zaman geçirmelerine imkân sağlamak”

Projenin amaçlarından bahseden Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü İbrahim Dağ, Okul Müdürü İbrahim Dağ, “Projemizle okul öncesi öğrencilerinde kitap okumayı sevme alışkanlığına temel atmak ve okunan kitabı dinleme alışkanlığını geliştirerek yorumlama yeteneklerini geliştirmektir. Ayrıca kitabın eğlence ve bilgi kaynağı olduğunu öğreterek farklı içerikli kitaplarla, hayal güçlerini uyandırmak. Anne babaların çocuklarıyla kitap okuma ve oyun oynamasıyla kaliteli zaman geçirmelerine imkân sağlamak” diye konuştu.

“Yetişkinler için boş zaman aktivitesi olan oyun, çocuklar için oldukça ciddi bir iş, bir ihtiyaçtır”

Projenin uygulama safhasını anlatan İbrahim Dağ, “İnsan hayatında büyük öneme sahip olan kitaplar, çocukluk döneminden itibaren etkili olmaya, çocuğun hayatına girmeye başlamaktadır. Okuma alışkanlığı, ailede başlayan ve okul öncesi eğitim kurumlarında sevdirilmesi gereken bir kazanımdır. Çocuklar oyun ile gelişirler ve oyun; bazen çocukların kendilerini ifade etme aracı, bazen de en etkili öğrenme alanıdır. Yetişkinler için boş zaman aktivitesi olan oyun, çocuklar için oldukça ciddi bir iş, bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamak için Kitaplar sırayla Pazartesi, Çarşamba günleri sınıfta bulunan her çocuğumuza verdik. Çocuklar öğretmenlerinden aldıkları kitaplarını kendilerine ait proje çantalarına koyarak evlerine götürürler. Aile kitabı evde çocuğuna okur, ebeveyn değerlendirme formu doldurdular. Ertesi gün kitaplar okula getirilerek çocuklar arasında değiştirildi. Salı ve

Perşembe günleri, çocuklar anne-babalarıyla çeşitli oyunlar oynadılar. Öğrenci; hafta içinde okunan iki hikaye kitabından en beğenilen bir tanesinin resmini çizip boyadılar” dedi.

“Mayıs ayında yıpranan kitapların öğrencilerle birlikte tamir edileceği ‘Kitap Hastanesi’ etkinliği düzenlenecek”

Aileler kitap okuma, çocuklarıyla oyun oynama anını fotoğraflandırarak öğretmene dijital ortamda verdiler diyerek konuşmasına devam eden Dağ, “Yıl sonuna kadar her bir öğrencinin en az 30 adet farklı hikaye kitabını evine götürmesi ve ailesi tarafından okunması, 30 farklı oyunun çocuk ve aile tarafından oynanması hedef alındı. Mayıs ayında yıpranan kitapların öğrencilerle birlikte tamir edileceği “Kitap Hastanesi” etkinliği düzenlenecek. Ayrıca öğrencilerin yaptığı resimlerin ve çekilen fotoğrafların biriktirilerek yılsonunda sergilenmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

Ziyaret, minik öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na proje kapsamında aileler tarafından yapılan çanta, kitap ve resimlerini hediye etmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284