Akçasehir Ilkögretim Okulu Bulgaristan Yolcusu

Avrupa Birligi Egitim Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Okul Ortakligi Projeleri kabul edilen Akçasehir Ilkögretim Okulu idareci ve ögretmenlerinden olusan proje ekibi, projenin ilk toplantisini yapmak üzere Bulgaristan’a gidiyor.

 Akçasehir Ilkögretim Okulu Bulgaristan Yolcusu

Akçasehir Ilkögretim Okulu Proje Ekibi toplanti öncesinde AB Il Koordinatörü ve Sube Müdürü M.Akif Duman ve AB ve Dis Iliskiler Birimi’nden Ramazan Arslan’in da katilimi ile Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdi.

Okul Müdürü Haci Ali Danis, “Architects and Countries” (Mimarlar ve Sehirler) adli projemiz kapsaminda okulumuz proje ekibinden 1 idareci, 4 ögretmen ve 3 ögrencimiz olmak üzere toplam 8 kisi, 06-11 Mayis 2012 tarihleri arasinda Bulgaristan’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir. Iki yil sürecek projemiz süresince, ögrenciler ve ögretmenlerimizin mimari ve estetik anlayislarini gelistirmeyi, AB ülkelerindeki mimari yapilar hakkinda bilgi edinmelerini ayrica kendi kültür ve tarihimizi en iyi sekilde tanitmayi hedeflemekteyiz.’’ dedi.
Akçasehir Ilkögretim Okulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada:“ Ülkelerin mimari yapilari yapildiklari dönemde o ülkelerin sanat dünyasi, kültürü, tarihi,  gelismislik düzeyi ve vizyonlari hakkinda bizlere önemli bilgiler sunar. Bu bilgileri dogru analiz ettigimiz takdirde o ülkeyi yakindan tanima firsati yakalariz. Projeniz süresince yapacaginiz inceleme ve gözlemlerinizin sizlerde bir ufuk açacagina, kisisel gelisiminize büyük katki saglayacagina ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceginize inaniyorum. Basarili proje çalismanizdan dolayi sizleri kutluyor, gittiginiz ülkelerde ilimiz ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edeceginize inaniyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284