Arapça İçin Ürdün’e, İngilizce İçin Saraybosna’ya Gittiler

Hazırlık sınıfında 20 saat Arapça ve 7 saat İngilizce dil eğitiminin verildiği, Türkiye’de dil eğitimi veren 17 proje imam hatip lisesinden birisi olan ve bu yıl hazırlık eğitiminin yanında, fen ve sosyal bilimler proje programı da uygulayacak olan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi, okulda düzenlenen törenle öğrencilerini dil eğitimi için Ürdün’ün başkenti Amman’a ve Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gönderdi.

Arapça İçin Ürdün’e, İngilizce İçin Saraybosna’ya Gittiler

 “Her dil hayata açılan yeni bir penceredir” düsturuyla hazırlık sınıfında başarı sağlayan 16 öğrenciyi Arapça Dil Eğitim Kampı için Ürdün’e; 3 öğrenciyi İngilizce Dil Eğitim Kampı için Bosna-Hersek’e gönderdi. Ayrıca başarı sırasına göre 20 öğrenciyi de eğitim kampı kapsamında Bursa’ya gönderecek.

Ürdün’de Ewan İnstitute For Teaching Arabic Lengauge (EWAN ENSTİTÜ); Bosna’da IUS Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Bursa’da İplikçi Anadolu İmam Hatip Lisesi kamp merkezine giden veya gidecek olan öğrenciler aynı zamanda bir dizi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de katılıyor. Okul Müdürü Mehmet Çalışkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Küreselleşen dünyada toplumlar geçmişte olduğundan çok daha fazla temas halinde. Bu durum bizim her zamankinden daha çok çalışmamızı ve dikkatimizi gerektiriyor. Medeniyet anlayışımızı kaybetmeden var olabilmek için, medeniyet çizgimizde bir eğitim gerekiyor. Okulumuz henüz genç olmasına rağmen hem sosyal, kültürel anlamda hem de akademik anlamda ciddi başarılar ortaya koydu. Biz dil eğitiminin öğrenci için bir yük değil, bir imkân olması gerektiğinden yola çıkarak diyoruz ki öğreneceğimiz her dil hayata yeni bir pencere açmaktır. Bu kapsamda hazırlık sınıfımızda, yabancı uyruklu hocalar eşliğinde 20 saat Arapça ve 7 saat İngilizce programı uyguluyoruz. Yine bu kapsamda öğrencilerimizi elde ettikleri başarıya göre yurt dışında eğitim kamplarına gönderiyoruz. Geçen yıl Sudan’ın başkenti Hartum’a giden öğrencilerimiz bu yıl Arapça dil eğitim kampı için Ürdün’ün başkenti Amman’a; İngilizce dil eğitim kampı için de Bosna’ya gittiler. Böylelikle öğrencilerimiz, balkanlardan orta doğuya kadar uzanan geniş kültür havzamızda, uzun zamandır ihtiyacı hissedilen, dil bilen ve iletişim becerisi gelişmiş insan açığını da gidermiş olacaktır. Okulumuz, çağımızın bilgi ve bu bilgiyi kullanacak donanımlı insan çağı olduğu bilinciyle eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kamplara zor zamanlarımızda yanımızda yer alan, maddi ve manevî anlamda destek veren velilerimize, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Yunus Emre Kültür Vakfı’na, Karaman Önder’e, Karaman İmam Hatipliler Platformuna ve emeği geçen diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284