Atama Bekleyen Ögretmene Kötü Haber

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, subat ayinda ögretmen atamasi yapilmayacagini söyledi.

Atama Bekleyen Ögretmene Kötü Haber

Dinçer, Bakanliginin 2013 bütçesinin görüsmelerinde milletvekillerinin elestiri ve sorularini yanitladi. Dinçer, önümüzdeki 2013 Subat ayinda ögretmen atamasi yapilmayacagini bildirdi.
"ÜCRETLI ÖGRETMEN SORUNUNU ÇÖZMEK ÜZEREYIZ"
Bakan Dinçer, geçen yil dönem basinda 64 bin 600, dönem sonunda 54 bin civarinda, bu sene de 12 bin civarinda ücretli ögretmen istihdam edildigini belirterek, ''Ücretli ögretmen sorununu bu ülkede çözmek üzereyiz. Üstelik, bu yil 21 tane farkli seçmelik ders koydugumuz halde ücretli ögretmen sayisini bu kadar düsürmeyi basardik'' dedi.
"120 BIN ÖGRETMEN IHTIYACI VARSAYIMA BAGLI"
Bugün için 120 bin ögretmen ihtiyacinin bulunmadigini dile getiren Dinçer, söyle devam etti:
"Bu 120 bin ögretmene olan ihtiyacimiz su iki varsayima bagli olarak söylenmis bir ihtiyaçtir. Bir, Türkiye'de bütün dersliklerde 30 ögrenci olmak üzere bir düzenleme yapacagiz.
Ikili egitimden vazgeçecegiz. Tekli egitimle derslik basina 30 ögrencinin oldugu ve ilkögretim, ortaokul ve lisede bütün okullasma orani yüzde 100'e çiktigi bir durumda bugünkü ögretmene ek 120 bin ögretmene ihtiyaç var.''
"ÖGRETMEN ATAMASI YAPILMAYACAK"
Mevcut duruma göre çok ciddi oranda bir ögretmen açigi bulunmadigini bildiren Dinçer, atama yapilip yapilmayacaginin sorulmasi üzerine ''Subat ayinda veya herhangi bir ayda ögretmen atamasi yapilmayacak. Bakanlik olarak, dönemler arasinda ögretmenlerin yer degistirmelerine ve atamalarina izin verilmeyecek'' ifadesini kullandi.
Dinçer, Anadolu liselerine ise bu sene Kasim 15'e kadar atama yapilacagini dile getirdi.
"O ÖGRETMENLERE IHTIYACIM VAR"
Artuklu Üniversitesi'nde Kürtçe Yüksek Lisans Programi'na iliskin YÖK'ün ögretim elemanina orantili olarak kontenjan ayrildigini söyleyen Dinçer, ''O arkadaslarimiz da öngörülen kontenjanlarda ögretmenler yetistirsinler benim gelecek sene bu ögretmenlere ihtiyacim var'' diye konustu.
Dinçer'in konusmasinin ardindan Milli Egitim Bakanligi'nin 2013 bütçesi oylanarak, kabul edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284