Avrupali Egitimciler Ilimizde

Özel Basari Ilkögretim Okulunun “Sarkilarla ve Oyunlarla Dil Ögrenmek” adli Comenius Okul Ortakligi projesi kapsaminda Litvanya, Polonya, Galler ve Romanya’dan gelen okul idarecileri ve ögretmenlerden olusan 19 kisilik proje ekibi Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.

Avrupali Egitimciler Ilimizde
Sube Müdürü M.Akif Duman ve Proje Ofisinden Bayram Gerçek’in de katildigi ziyarette, Özel Basari Ilkögretim Okulu Müdürü Mehmet COSAR: “Projemizde Litvanya, Polonya, Galler ve Romanya olmak üzere 4 ortaga sahibiz. Projemiz kapsaminda oyunlar ve sarkilarla dil becerilerinin gelistirilmesini saglayarak dil ögretimine katkida bulunmayi, ayrica farkli kültürleri ve egitim sistemlerini inceleyerek idarecilerin, ögretmenlerin ve ögrencilerin kisisel gelisimlerine katkida bulunmayi amaçliyoruz. ”dedi.
Avrupali egitimciler adina söz alan Galler Proje Koordinatörü Llion Elis “Projemiz kapsaminda ilk toplantimizi Karaman’da gerçeklestiriyoruz. Iki yil sürecek olan projemiz süresince dil ögretimindeki tecrübelerimizi karsilikli olarak paylasacagiz. Bu tür projeler vasitasi ile farkli kültürleri tanima ve ülkelerarasinda var olan önyargilari yikma sansini elde ediyoruz. Öncelikle proje ortagimiza bize göstermis olduklari yakin ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum. Ayrica büyük bir nezaket göstererek bizi makaminda kabul eden Il Milli Egitim Müdürü Sayin Bekir Aksoy’ a da tüm katilimcilar adina tesekkür ediyorum” dedi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ise yaptigi açiklamada, “Ilimize ve ülkemize hos geldiniz. Sizler agirlamaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün hizla gelisen ve degisen dünyamiza uyum saglamak için diger uluslarla iletisim içinde olmak zorundayiz. Bu nedenle anadilimizin disinda en az bir yabanci dil bilmek durumundayiz. Biz Il Milli Egitim Müdürlügü olarak Yabanci Dil Ögretimini önemsiyoruz. Projenizle yabanci dil ögretimine katkida bulunacaginiza inaniyorum. Ayrica bu projeler vasitasiyla ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz; Avrupa ülkelerini ve Avrupa kültür yapisini, gelenek ve göreneklerini yakindan tanima, onlarla kaynasma, birlikte projeler üretme imkâni bulmaktadirlar. Böylece ülkeler arasinda dostluklar kurulmaktadir Bu güzel çalismayi ortaya koyan basta okulumuzun idareci ve ögretmenlerine, müdürlügümüzün Projeler Koordinasyon Ekibi’ne tesekkür ediyorum. ”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284