Avukat Hayati Inanç Ile ‘Can Veren Pervaneler’ Söylesisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç ÜNIKOP Ögrenci Toplulugu ile Türk Dili ve Edebiyati Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen etkinlikte TRT’de Can Veren Pervaneler programini hazirlayan Avukat Hayati Inanç ögrencilerle bulustu.

Avukat Hayati Inanç Ile ‘Can Veren Pervaneler’ Söylesisi

Hayati Inanç’in Divan Edebiyati’ndan örnekler sundugu ‘Can Veren Pervaneler’ isimli keyifli söylesiye Karaman Valisi Murat Koca’nin esleri, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve esleri, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen söyleside ünlü Divan Edebiyati sairleri Nefi, Fuzuli ve Baki’den alintilar sunan Hayati Inanç, Osmanli Devleti’ni yöneten padisahlardan Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’in edebi kisiligine dair az bilinen bilgileri paylasti.
Kirk yila yakin bir zamandir Divan Edebiyati ile ilgilendigini söyleyen Hayati Inanç, siir yazmak ve okumak üzerine anlatimlarda bulunarak, “Siirde mana için israr etmek bülbülü eti için kesmeye benzer. Kalp manevi bir kuvvettir. Sevilmeden sevgi olmaz.” dedi.
Ögrencilerin merak ettikleri sorulari cevaplandiran Hayati Inanç programin sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Kutlu Dogum Haftasi dolayisiyla Peygamber Efendimiz için yazilan Su Kasidesini okumasini istemesi üzerine kasideyi okuyarak programa bir süre daha devam etti. Rektör Gökmen’in Hayati Inanç’a plaket takdim etmesinin ardindan söylesi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284