Bekir Sitki Erdogan Ortaokulu Ulusal Hikâye Yarismasinda Ödül Aldi

Afyonkarahisar`in Dinar ilçesinde `9. Ulusal Türkçe Okuma ve Öykü Yazma Söleni` kapsaminda düzenlenen hikâye yazma yarismasinda Bekir Sitki Erdogan Ortaokulu ögrencisi Abidin Oguzhan Zeybek üçüncü oldu.

Bekir Sitki Erdogan Ortaokulu Ulusal Hikâye Yarismasinda Ödül Aldi

Dinar Ilçesi Park Ala tesislerinde yapilan ödül töreni Mehteran Takiminin gösterisi ve protokolün, halkin ve degisik illerden gelen yarismacilarin katilimiyla basladi. Programa katilan Karatay Üniversitesinden ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden akademisyenlerin sunumu ve Izmir Devlet Orkestrasinin seslendirdigi parçalarla devam etti. Hikâye yarismasina 44 ilden 300 ayri hikâyenin katildigi ve seçici kurulun 20 ayri eseri seçtigi ve bu hikayelerin kitaplasacagi ifade edildi.
Dinar Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Tahtaoglu, düzenlenen sölende yaptigi konusmada, okumanin bilgiye açilan en degerli kapi oldugunu söyledi. Çocuklarin dünyasinda okumayi bir kültür haline getirmek en önemli vazifelerden birisi oldugunu ifade eden Tahtaoglu, "Ikinci ayagi ise öykü yazma yarismasi baslatarak ögrencilerimizi yazmaya da sevk ettik. Amacimiz; Ögrencileri duru bir Türkçenin kullanildigi öyküler yazmaya özendirmek, belirlemis oldugumuz sevgi temasiyla da sevginin insan hayatinda çok önemli bir deger oldugunun farkindaligini ögrencilerde olusturmak istedik" dedi.
Program; ödül törenine katilan Kaymakam, Garnizon Komutani, Belediye Baskani ve Milli Egitim Müdürünün ödül kazanan ögrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi. Ödül töreninde ilk üç siradaki ögrencilere para ödülü, kitap ve madalya verildi. Ilk yirminci siradaki diger ögrencilere mansiyon ödülleri ve madalyalari verildi.
Bekir Sitki Erdogan Ortaokulu idaresi olarak Ulusal çapta yapilan ve 300 eser arasindan yazdigi “Apartman Harbi Ve Son Ateskes” isimli hikâye ile üçüncü olan Bekir Sitki Erdogan Ortaokulu ögrencisi Abidin Oguzhan Zeybek’e basarilarinin devamini dileriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284