Burs ve Kredi Basvuru Tarihleri Belli Oldu

Bu yil ilk defa bir yüksekögretim alanina girenler için yurt, burs ve kredi basvuru tarihleri belli oldu.

 Burs ve Kredi Basvuru Tarihleri Belli Oldu

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak imzasiyla yapilan yazili açiklamaya göre, 2012-2013 ögretim yilinda Lisans Yerlestirme Sinavi sonucunda yurt içinde ilk defa herhangi bir yüksek ögretim programina girmeye hak kazanan hazirlik ve birinci sinif ögrencilerinden yurtlarda barinmak, burs, ögrenim ve katki kredisi almak isteyenler 26 Agustos 2012 aksamina kadar kurumun "www.kyk.gov.tr" adresinden basvuru yapabilecek.
Ayni dönemde ilk defa master, subatta girenler dahil doktora, özel yetenek ve dikey geçis yapan ögrencilerin barinma, burs ve kredi basvurulari 17 Eylül ile 7 Ekim arasinda alinacak.
Ilk defa yurt disinda bir yüksek ögretim kurumuna girmeye hak kazananlar ögrenim kredisi ve burs için 26 Agustos aksamina kadar, ilk defa master, doktora ve DGS ile yüksekögretim programlarina girenler de burs ve ögrenim kredisi için 17 Eylül-7 Ekim arasinda kurumun internet sitesinden basvuru yapacak. Master, doktora ve DGS ile yüksekögretim programina girenlerden sadece KKTC Lefke Üniversitesi ögrencileri yurt basvurusunda bulunabilecek.
Yurtlarda asil listeden barinmaya hak kazanan ögrencilerin kayitlari 3 Eylül-14 Eylül arasinda yapilacak. Yurtlar 10 Eylül 2012 tarihinde hizmete açilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284