Çalisan Velilere Müjde

Daha önce çocuklarini sadece evlerine en yakin okullara yazdirabildikleri için bazilarinin hayati oldukça zorlasan çalisan anne-babalara, Milli Egitim Bakanligi’ndan rahatlatici bir haber geldi.

Çalisan Velilere Müjde
Çalisan veliler, çocuklarini bundan böyle islerine en yakin okullara da yazdirabilecekler. Milli Egitim Bakanligi (MEB), e-okul sistemi üzerinden ögrencileri evine en yakin okula kaydetme uygulamasini, çalisan anne ve babalar için degistirdi. Bakanligin aldigi kararla, bu yil ilk kez, anne ve baba çalisiyorsa, çocuklarini isyerlerine yakin bir okula kaydettirebilecekler.
Tek kisit sinif mevcudu
Bakanlik, anne-baba her ikisi de özel ya da kamu sektöründe çalisan velilere, çocuklarin kayitlarini isyerlerine yakin okullara nakil edebileceklerini duyurdu.
Ayrica ögretmenlerin de istemeleri durumunda çocuklarini görev yaptiklari okullara alabilmelerine izin verildi. Nakiller için tek sart, nakil yapilacak okuldaki sinif mevcudunun 35’i geçmemesi olacak. Bazi velilerin çocuklarini evlerine yakin okullara degil diger semtlerdeki okullara kaydettirebilmek için sahte ikametgâh belgesi aldiklarini, ev kiraladiklarini ya da çocuklarini akrabalarinin yaninda yasiyor gibi gösterdigini belirleyen bakanlik yetkilileri harekete geçti. MEB yetkilileri, “Ögrencinin nakilleri ve kayitlari e-okul sisteminden sürekli kontrol ediliyor. Gerçege aykiri belgelerle kayit yapan ögrencilerin kayitlari evlerine en yakin okula tekrar kayit ettirilecek ve nakli yapan yöneticiler hakkinda yasal islem baslatilacak” dediler.
Kaynak: Mynet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284