CV Koçu Arikan: “Sosyal Medyadaki Hareketlerinize Çok Dikkat Edin”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan `kariyer.net ile Mülakat Teknikleri” konulu konferans düzenlendi. Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 20 Mayis 2013 Pazartesi günü saat 13.00’te gerçeklestirilen konferansa kariyer.net Karadeniz ve Iç Anadolu Bölge Müdürü Didem Tan Arikan konuk oldu.

CV Koçu Arikan: “Sosyal Medyadaki Hareketlerinize Çok Dikkat Edin”

 

Ayni zamanda psikolog olan Didem Tan Arikan konferansina ögrencileri müzik ve sohbetle rahatlatarak basladi. Arikan, sunumunda “CV nasil hazirlanir? Mülakatta nelere dikkat edilmelidir?” sorularina yanit aradi.
“CV kisa ve öz bilgilerden olusmali ve en son bilgiden eskiye dogru gidilmeli. Sürekli güncellenmeli.” diyen Arikan “Fotograf seçimi çok önemlidir. Inceledigim CV’lerde lavaboda bile çekilmis fotograf gördüm.” seklinde konustu. CV’nin hobi bölümünde gerçekçi bilgilere yer verilmesi gerektigini belirten Canan Tan Arikan katilmis olunan projeler ve sosyal projelerin de CV’ye eklenmesi gerektigini vurguladi.
Ön yazinin önemine de deginen Canan Tan Arikan ön yazinin kisa, öz ve gerekli bilgilerden olusmasi gerektigini belirtti ve laf kalabaligindan kaçinilmasini tavsiye etti. Mülakat tekniklerinden grup mülakati, heyet mülakati ve stres mülakati hakkinda bilgi veren Arikan “Mülakatta önemli olan iletisim beceriniz ve sergilediginiz tavirdir. Rahat, seviyeli hareketler sempati uyandirir.” dedi.
Referans olarak rastgele birinin verilemeyeceginin altini çizen Arikan “Referans olarak yazdiginiz kisiye mutlaka haber verin, yoksa hatirlamaz ve size dönüsü kötü olur.” diye konustu.
Arikan, sözlerini su tavsiyelerle noktaladi: “Eksiklerinizin farkinda olun, olumlu yönlerinize vurgu yapin ve sosyal medyaya çok dikkat edin. Çünkü artik isverenler sosyal medyayi çok iyi takip ediyor ve CV bilgileri ile arastirmalar yapiyorlar. Internet sitelerinde siyasi görüs bildiren paylasimlardan, lakayt tavirlardan kaçinin.”
Sunumunun ardindan Arikan’a plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284