Dershane Yöneticileri: Dershaneler Egitim Sisteminin Bir Parçasi

Karaman’da faaliyet gösteren dershaneler, kapatma girisimine ortak bir basin toplantisi düzenleyerek yanit verdi.

Dershane Yöneticileri: Dershaneler Egitim Sisteminin Bir Parçasi

Karaman Sabah Dershanesi ev sahipliginde düzenlenen programa ilde görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplari ile Sabah Dershanesi Müdürü Ahmet Eraslan, Final Dershanesi Müdürü Halil Yilmaz, Birey Dershanesi Müdürü Mesut Kurt, Degisim Dershanesi Müdürü Bekir Özbay ve Sabah Anafen Subesi Müdürü Cafer Çevik katildi.
Dershaneler adina açiklama yapan Sabah Dershanesi Müdürü Ahmet Eraslan Dershanelerin arz talep dengesi sonucu ortaya çiktigini ifade ederek, "Çok net söylüyorum, talep ortadan kalksin, zaten biz kendiliginden yok oluruz. Firsat esitsizligi, Milli Egitim'in ta kendisinde var. Ülkemizdeki okullarin egitim kalitesi bir mi? Temel firsat esitsizligi burada zaten. Bu firsat esitsizligini siz yapmis olmuyor musunuz? Gerçek olan bu, biz bu gerçegi firsat esitligine döndürmeye çalisiyoruz." dedi.
Eraslan, Japonya ve Ingiltere gibi gelismis ülkelerde özel ögretimlere ciddi paralar harcandigini vurgulayarak, bu ülkelerin gelismisliklerini özel egitimle tamamlayarak insana yatirim yaptiginin altini çizdi. Dünyada dershanecilige büyük önem verilirken Türkiye'deki dershaneciligin göze batmasini anlamanin mümkün olmadigini belirterek, "Biz gereksinimden dogduk. Serbest piyasa ekonomisinde yasiyoruz. Bütün yapilanmalar, egitim, saglik gibi arz talep dengesine göre sekilleniyor. Biz arz eden tarafiz, gerek dershane kuruculari gerekse hizmet üretenler olarak. Talep eden tarafinda ise ögrenci ve velilerimiz var. Arz eden taraf ortadan kalkinca talep ortadan kalkacak mi? Talep ortadan kalkinca zaten biz olmayacagiz." diye konustu.
Eraslan, açiklamasinin son kisminda dershaneler kapatildiginda okullar arasinda egitim ve kalite farki nasil kapanacak,ögrenciler takviye egitim ihtiyacini nereden karsilayacak, mezun ögrenciler sinavlara nerede hazirlanacak, ögrenci bos zamanlarini okul disinda nerede geçirecek, dershaneler kapatildiktan sonraki boslugu hangi kurumlar dolduracak, 8.sinifta 12 sinava girecek ögrenci nasil motive olacak, özel okullara veliler ögrencilerini nasil verecek, 4 yillik müfredat 1 yilda nasil tekrarlanacak, klasik egitim alanlar test teknigini nereden ögrenecek, özel tesebbüslere nasil kilit vurulabilecek ve ücretsiz egitim veren etüt merkezleri niçin kapatiliyor gibi sorularin cevap bekledigini dile getirerek kamuoyunun bu oldu bittiye karsi oldugunu söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284