Dinçer: Herkes Esit Imkanlarla Yarisacak

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, `Türkiye`de firsat esitsizligi yaratan her adim degistirilecek. Herkes esit imkanlarla yarismaya girecek` dedi.

Dinçer: Herkes Esit Imkanlarla Yarisacak

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, Ercan Akin Fen Lisesi'nin açilisinda yaptigi konusmada, "Hem egitimin kademeli hale getirilmesini, hem egitimde 12 yillik zorunlulugu, hem seçmeli dersleri, hem Okullar Hayat Olsun Projesi'ni hem de en son kilik kiyafetle ilgili serbestligi üst üste koydugunuzda bunun bir anlami var" dedi.
Dinçer, söyle devam etti: "Bu simdiye kadar daha otoriter, daha merkezi bir yapi içerisinde hem ögretmenlerimizi yönetmeyi, hemde çocuklarimiza bilgi ve beceri kazandirmayi esas alan yaklasim yerine, simdi daha demokratik daha esnek bir yapi içerisinde ögretmenlerimize daha fazla inisiyatif taniyarak, onlarin bilgi ve kabiliyetini daha fazla güvenerek, ama dahada önemlisi çocuklarimizin potansiyelini ve kabiliyetini de toplumsal önemli bir kaynak olarak degerlendirerek, onlari bu toplum için yeni bir sinerji alani olarak ortaya koyacagiz."
Firsat esitsizligi yaratan her adim degistirilecek
Bakan Dinçer, siniftaki çocuklarin egitimle ilgili sorularini da yanitladi. Bakan Dinçer, bir ögrencinin, dershanelerin kapatilmasi konusuyla ilgili sorusuna su yaniti verdi:
"Ülkede özellikle üniversiteye gidiste çok ciddi anlamda bir firsat esitsizligi yaratiyor. Bundan sonra yapacagimiz seyler firsat esitsizligini ortadan kaldiracak tedbirler olacak. Herkes esit imkanlarla yarismaya girecek. Basarili olan hakkini elde edecek. Türkiye'de firsat esitsizligi yaratan her adim degistirilecek."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284