Dünyayı Değiştirecek Teknoloji 3d Yazıcıların Tanıtımı Yapıldı

Genç Girişimci, Yerli İmalat 3 Boyutlu Yazıcıların Tanıtımını Kuntoğlu’na Yaptı

Dünyayı Değiştirecek Teknoloji 3d Yazıcıların Tanıtımı Yapıldı

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde 3 boyutlu yazıcı imalatı yapan genç girişimci Erşah Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Erşah Akgül ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na 3 boyutlu yazıcılar hakkında kısa bir bilgi verdi. 

“3 boyutlu olarak modelleyebildiğiniz her şeyi plastik, seramik, metal hatta çikolata malzemeden üretebilirsiniz”

3 boyutlu yazıcının tanımını yapan Erşah Akgül, “3D yazıcı bilgisayar üzerinde tasarlanmış veya 3 boyutlu olarak taranmış modelleri,  birçok farklı malzeme kullanarak çok hızlı ve ekstra bir kalıp ya da fikstüre ihtiyaç duymadan üreten bir cihazdır. 3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz. Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz. 3 boyutlu olarak modelleyebildiğiniz her şeyi plastik, seramik, metal hatta çikolata malzemeden üretebilirsiniz. Okullarda 3 boyutlu yazıcı STEM eğitimi ile birlikte yaygınlaşmaya başladı. Bizler de kendi imalatımız olan yazıcılarımızı tanıtmak için İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ettik” dedi. 

“3 boyutlu yazıcı alımı konusunda yerli üretimi tercih edeceğiz”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak MEVKA projeleri kapsamında STEM ve maker çalışmaları yaptıklarına dikkat çekerek 3 boyutlu yazıcı alımı konusunda yerli üretimi tercih edeceklerini söyledi. Kuntoğlu, “Önce Erşah Bey’in atölyesini ziyaret edeceğiz. Atölyedeki çalışmalarını yerinde göreceğiz. Biz şu anda Karaman Bilim Sanat Merkezimizde ve Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesinde 3D yazıcıları kullanıyoruz. Bu yazıcılarda 15 cm boyunda 20 cm eninde materyaller üretebiliyoruz. Erşah Bey daha yüksek boyutlardaki materyal üreten yazıcılarda sipariş verilmesi halinde yapabileceklerini belirttiler. Karaman’ın yerli firması ve genç girişimci bir arkadaşımız. Bizler de yerli üretimi önemsiyoruz. Okullarımıza 3 boyutlu yazıcılar alacağımızda cihazların kalitesini kontrol etmek şartıyla önceliğimiz ilimizde üretilen yazıcıları almaktır. Görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte biz de atölyesini ziyaret edeceğiz. Karşılıklı anlaşma sağlandığı taktirde yerelden ihtiyaçlarımızı temin edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda genç girişimci Erşah Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na 3 boyutlu yazıcıdan çıkartılan Milli Eğitim Bakanlığının logosunun yer aldığı plaketi takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284