E-Etüt Projesi Karaman’da Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan Türkiye’de ilk kez ilimizde uygulamaya geçirilen ögrencilere internet ortaminda ders çalisma ve bilgi edinme imkâni saglayan E-ETÜT projesinin tanitimi yapildi.

E-Etüt Projesi Karaman’da Basladi
Milli Egitim Müdürlügü Toplanti salonunda gerçeklesen programa Vali Süleyman Kahraman, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ile basin mensuplari katildi.
Programin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, matematik, fen bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler ve Ingilizce derslerinin verilecegi projede Karaman’in Milli Egitim Bakanligi, Bilgi Islem Grup Baskanliginin tarafindan pilot il olarak seçildigini ve egitimde firsat esitligi açisindan projenin büyük önem tasidigini belirtti.
Aksoy bu uygulamayla 260 civarinda disaridan katilimci ve YIBO’larda ögrenim gören 400 ögrenciyi eklediklerinde 600-700 civarinda ögrenciye ulastiklarini, sinava yakin bir zamanda tüm ögrencilere egitim seminerleri düzenleyeceklerini bu uygulamanin okullar kapanana kadar devam edecegini sözlerine ekledi.
Daha sonra internet ortaminda canli yayinda ögrencilere hitap eden Vali Kahraman bu projenin hem egitim-ögretim açisindan hem de egitim-ögretimde büyük basarilara imza atan Karaman’in proje kapsaminda pilot il seçilmesi açisindan büyük önem tasidigini belirterek: “Bugün Karaman’da bir ilke imza atiyoruz. E-etüt projesi hem egitim-ögretim açisindan hem de teknolojinin bir imkân olarak kullanilmasi açisindan büyük önem tasiyor. E-etüt projesi, ülkemizi daha yüce ve daha yüksek noktalara tasiyacak olan ögrencilerimiz için büyük bir imkân… Milli Egitim Bakanligimizin bu projesi, ögrenmek isteyen her ögrenciye her türlü imkânin saglanacaginin da en güzel ifadesidir. Bir iletisim çaginda yasiyoruz ve bu ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üstüne tasimak için bu çagin imkânlarindan faydalanmamiz bir sorumluluk ve bir sorunluluktur. E-etüt projesi bu çagin imkânlarinin egitim-ögretimde nasil kullanilabileceginin bir göstergesi. Böylesine güzel bir imkâni ögrencilerimize sunan Milli Egitim Bakanimiz Ömer Dinçer’e ve projede emegi geçen tüm yetkililere ve çalisanlara tesekkür ediyorum ve projenin ilimize ve ülkemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.
Vali Süleyman Kahraman ayrica Milli Egitim Bakanligi Bilgi Islem Grup Baskani Volkan Akçay’la da internet üzerinden canli konusarak, bu uygulamanin Karaman’dan baslatilmasina katki saglayanlara tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284