EBA, DYS ve Fatih Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi’nin ev sahipliğinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Doküman Yönetim Sistemi (DYS), E-Müfredat, okul web sitelerinin kullanımı ve Fatih Projesine ilişkin bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında yapıldı.

EBA, DYS ve Fatih Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Teknolojinin sürekli gelişim içerisinde olduğuna değinen ve programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, “Yapay zekâların konuşulduğu, dijital çalışmaların hayatımıza girdiği baş döndürücü bir çağda yaşıyoruz. Teknoloji ve bilişim alanında son beş yılda elde edilen gelişmeler son 30 yılda kat edilen mesafeden daha fazla. Bu değişim alışılagelmiş eğitim anlayışını, eğitim materyallerini de etkiliyor. Bu çerçevede kendimizi gelişen dünya ile birlikte yenilemeli, Bakanlığımızın altyapısını sağladığı, geliştirdiği proje ve sistemleri yerinde ve etkili kullanmalıyız” dedi.

Teknolojinin bilinçli kullanılmaması, iyi yönetilmemesi halinde teknolojinin faydasından çok zararlarıyla karşılaşılabileceği uyarısında bulunan Kurt, Fatih projesinin Eğitim Bilişim Ağı ve etkileşimli tahtalarla desteklenmiş, dünyaya örnek olmuş milli bir çalışma olduğunu belirtti. Bu sebeple ileriki yıllarda Eğitim Bilişim Ağı platformunun daha zenginleştirilmesi ve etkisinin artırılması için öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ardından Doküman Yönetim Sistemi, Eğitim Bilişim Ağı, Fatih Projesi, e-müfredat, e-posta ve okul web sitelerinin kullanımı ile ilgili sunumlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Teknoloji koordinatörleri ve Mebbis yöneticileri tarafından toplantıya katılan öğretmen ve idarecilerle paylaşıldı.

Eğitim Bilişim Ağı’nın zengin içeriğe sahip bir platform olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu “Teknolojiyi amaç haline getirmemeliyiz, odak noktamızda insan vardır. Teknolojiyi geliştirecek, üretecek, hayatımızın her alanında kolaylıklar için kullanacağız ama esiri olmayacağız. Tabletlerin, telefonların, sosyal ağların ve çeşitli bilişim araçlarının yoğun ve kontrolsüz kullanımının yol açtığı zararlar, bugün tedavi edilecek rahatsızlıklar olarak tıp literatürüne girmiş durumda. Sosyalliği dijital ortama taşıdığımız zaman gerçek hayattan kopuk, oyunlardan uzak, sağlıklı bir insan olmanın gerekliliklerini elimizden kaçırmış bir nesil yetiştirme riskini taşıyoruz. Eğitim; bütün dijital sistemleri, platformları ve projeleri ile bilge nesiller yetiştirmek için buluşma noktamızdır. Sağlıklı, donanımlı, bilgiye ulaşan ve bilgiyi doğru yönetebilen bilge nesiller için hayatı insana dair gerçekliğiyle, değerleriyle anlatmalıyız. Eğitim önderleri olarak sizler Eğitim Bilişim Ağı’nı, Doküman Yönetim Sistemini, web sitelerinizi ve Fatih projesi gibi daha birçok hayatı kolaylaştıracak teknolojik imkânları iyi kullanmalı, amaçlarınız doğrultusunda bilişim araçlarını iyi yönetmelisiniz”dedi.

Toplantı Eğitim Bilişim Ağı ve okul web sitelerini en etkin kullanan okul müdürlerine belgelerinin verilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284