Edebiyat Fakültesi Kep Atti

Üniversitede Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

Edebiyat Fakültesi Kep Atti

Üniversitenin Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 18 Haziran 2013 Sali günü saat 14.00’te gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve esleri, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekani ve Atatürk Kültür Merkezi Baskani Prof. Dr. Turan Karatas, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, çok sayida akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri katildi.
Mezuniyet töreni Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ve Tarih Bölümü mezun ögrencilerinin geçitinin ardindan, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.
Törende söz alan Fakülte birincisi Türk Dili ve Edebiyati ögrencisi Meral Kudak konusmasinda “Bizler küçük ve mütevazi bir üniversitenin dört yillik konuklariydik. Gün gün üniversitemizin gelismesini, ilerlemesini, akademik ve idari anlamda olgunlasmasini takip etme imkâni bulduk. Üniversitemizin akademik ve idari camiasinin hem üniversiteye hem sehre çok seyler kattigina sahit olduk. Maddi gelismeler bir kenara, üniversitemiz sehre ve insanlarina oldukça samimi hizmetler ve samimi duygularla yeni bir ruh ve mana katmaya çalismistir. Sosyal bilimlerin insanlarin hayatlarinda ne kadar önemli oldugunu biz bu üniversitede ögrendik.” dedi. Kudak, duygulu konusmasini “Bir rektörün bize Kaf daginda yasamadigini gösteren Rektörümüze sükranlarimi bir borç bilirim.” diyerek sonlandirdi.
Prof. Dr. Turan Karatas: “Bu benim de veda günüm”
Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenine katilan Kurucu Dekan Prof. Dr. Turan Karatas “Bu sadece kurdugum fakültenin ilk mezunlarinin degil benim de veda törenim. Bu sebeple çok yogun duygularla burada bulunmaktayim.” diye konustu. Prof. Dr. Karatas “Fakülte kurduk ve 3-4 ögretim elemaniyla göreve basladik. Büyüdük, simdi kocaman bir fakülte olduk. Bir fakülte bir dekanla kurulmuyor. Görülmeyen hizmetkârlar var.” dedi. “Fakültemizin kuvvetlenmesinde, gelismesinde Rektörümüzün yakinligi, sicakligi, hosgörüsü çok önemli.” diyen Prof. Dr. Karatas, “Burasi çok etkin, çok kararli ve sicak bir kurum. Biz üniversitede gerçek bir aile sicakligi olusturmusuz. Bunu baska bir kuruma geçince anladim. Burada bu aileyi büyüten, gelismesine katkisi olan herkese tesekkür ederim.” seklinde konustu. Prof. Dr. Karatas, “Ögrencilerim sizin de yolunuz, bahtiniz açik olsun.” diyerek sözlerini tamamladi.
Edebiyat Fakültesi mezuniyetinde siir söleni
Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde okunan siirler katilimcilara duygulu anlar yasatti. Edebiyatçilarin arasinda konusma yapmanin zor oldugunu ifade eden Rektör Gökmen de konusmasini atmosfere uygun bir sekilde siirle sonlandirdi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen konusmasinda “Benim için çok onurlu, gururlu, ayni zamanda çok hüzünlü bir gün. Kadim dostum olan Turan Karatas’in buradan ayrilmasina üzülüyorum. Ancak fiziki ayrilik önemli degildir, gönüller ayrilmasin. Biz fiziken ayrilsak da gönüllerimiz hep bir olacak.” dedi.
“Ben ayni zamanda bir baba olarak buradayim. 9 bine yakin çocugum var.” diyen Rektör Gökmen “Bir insan neden en çok çocugunu sever? Çünkü en çok ona emek vermistir. Onun için aç kalir, uykusuz kalir. Insan emek verdigi seyi çok sever. Siz de isinize emek verin ki onu çok sevebilesiniz. Mutlu olmak için emek verin ve bilginizi paylasin.“ seklinde konustu.
Rektör Gökmen konusmasina söyle devam etti: “Fen bilimciler dünyayi kurtaracagini söyler ancak dünyayi sosyal bilimciler yönetir. Ülkemizde yasanan issizlik degil mesleksizliktir. Siz iyi is üretin, kaliteli malin her zaman alicisi olur.” Gökmen mezunlara, ailelerine, hocalara ve tüm katilimcilara tesekkürlerini sunarak konusmasini Sezai Karakoç’un Yagmur Duasi isimli siirini okuyarak tamamladi.
Törende konusmalarin ardindan Türk Dili ve Edebiyati ile Tarih bölümü ögrencilerinin üniversiteye basladiklari ilk günden bugüne kadar anilarinin yer aldigi slayt sunumu yapildi.
Tören, dereceye giren ögrencilere basari belgelerinin verilmesiyle devam etti. Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen fakülte birincisi olan Türk Dili ve Edebiyati bölümü ögrencisi Meral Kudak’a hediyesini vermek için anne ve babasini sahneye davet etti. Baba Haci Kudak “Bugün çok onurlu ve gururlu bir gün bizim için. Rektörümüze bu ani bize yasattigi için tesekkür ederim. Simdiye kadar birçok mezuniyete katildim. Buradaki gibi ilgiyi, coskuyu, samimiyeti hiçbir yerde göremedim. Burasi aile sicakligini ve samimiyetini yakalamayi basarmis. Kizimi ilk kayit için getirdigimde birkaç okul vardi sadece. Üniversitenin bu kadar kisa sürede görünümüyle, hizmetiyle bu noktaya gelmesi sasirtici.” dedi.
Fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyati bölümü ögrencisi Aysenur Apak’a belgesini Prof. Dr. Turan Karatas, Fakülte üçüncüsü Fatma Demiroglu’na belgesini Prof. Dr. Ahmet Yildirim takdim etti.
Fakülteyi üç yilda bitiren Tarih bölümü ögrencisi Seyda Saglam’a Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin hediyesini takdim ederken “Tarihi bu kadar kisa sürede anladiysan ne mutlu sana, seni gerçekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandi.
Tarih bölümü birincisi Mehmet Kutluyer hediyesini Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel’den alirken, Tarih bölümü ikincisi Tugba Karahan’a hediyesini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz verdi.
Fakülte ögretim elemanlari tarafindan Türk Dili ve Edebiyati bölümü ile Tarih bölümü mezun ögrencilerine belgelerinin verilmesinin ardindan keplerin atilmasiyla tören sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284