Egitim Heyeti Italya Yolcusu

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Leonardo Da Vinci Partnerships Projesi kapsaminda Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Enable” adli proje kapsaminda 13 kisilik Egitim Heyetimiz Italya’ya gidiyor.

Egitim Heyeti Italya Yolcusu
Toplanti öncesinde proje ekibine, Milli Egitim Müdürlügümüz Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bölümü tarafindan proje faaliyetleri, yapilan çalismalar, seyahat programi ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “ 2011 Yili Teklif Çagrisi döneminde Müdürlügümüz tarafindan hazirlanan LDV Partnership projemiz kapsaminda Egitim Uygulama Okulu ve Is Egitim Merkezi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi’ndan katilimcilarin da aralarinda bulundugu 13 kisilik bir ekiple 27 Nisan–02 Mayis 2012 tarihlerinde Italya’da olacagiz. Projemiz ile Avrupa Birligi ülkelerinin egitim sistemlerini, egitim kurumlarini inceleyerek engellilere yönelik egitim ve meslek edindirme uygulamalarini, egitimde kullanilan teknolojik imkanlari, is sahalari ve istihdamlarini ülkemizdeki uygulamalar ile karsilastirmayi ve eksikliklerin karsilikli olarak giderilmesini hedefliyoruz. Italya’dan dönüsümümüzde orada edindigimiz bilgi ve tecrübeleri, okullarimizdaki idareci ve ögretmenlerimiz, Karaman’daki is adamlarimiz ile paylasarak Avrupa Birligi ülkelerinin engelli bireyler ile ilgili iyi uygulamalarini kendi kurumlarimiza aktarmayi, engelli bireylerin mesleki egitim imkânlarinin artirilmasina katkida bulunarak engelli bireylerimizin is hayatinda ve sosyal hayatta daha çok yer almalarini saglamayi amaçlamaktayiz. Ayrica, projemiz araciligiyla Milli Egitim Müdürlügümüzü, Karaman ilimizi ve kültürümüzü Avrupa’da tanitma firsati bulacagiz. Bu vesileyle Karaman’in ve ülkemizin tüm ögretmen ve ögrencilerini Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarindan daha çok yararlanmaya davet ediyorum. Su ana kadar projeler araciligi ile ilimizden 342 ögrenci ile 581 idareci ve ögretmen olmak üzere toplam 923 kisi Avrupa ülkelerine çikarak oralarda alanlariyla ilgili staj ve inceleme yapma imkâni bulmustur. Yine bu projeler kapsaminda ilimize 560 kisi yurt disindan misafir olarak gelmistir. Ilimiz ve ülkemiz adina projeler hazirlayan idareci, ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Yürüttükleri basarili çalismalarindan dolayi Müdürlügümüz AB ve Dis Iliskiler Bölümünü kutluyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284