Egitim-Is Sendikasi 7 Yasinda

Egitim-Is Yönetim Kurulu imzasiyla yapilan yazili açiklamada, “Sendikamiz EGITIM-IS 17 Ekim 2005 tarihinde kuruldu. Bu gün 7 yasinda Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde örgütlü bir sekilde otuz bin üyesiyle demokratik ögretmen mücadelesini daha güçlü bir sekilde devam ettirmektedir. Gücünü tüzügündeki

Egitim-Is Sendikasi 7 Yasinda
• Üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve egitimin gücüne dayanarak; Atatürk’ün önderliginde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizligini, egemenligini, ulus ve ülke bütünlügünü, laik düzenini, demokratiklesme ve ulusal egitim hedefini gelistirerek korumak ve sonsuza kadar yasatmak için elinden gelen her türlü çabayi göstermek,
• Çalisma kosullarini düzenleyen hükümlerin uluslararasi ölçütlere uyumunun saglanmasi, hak ve özgürlüklerin korunmasi ve gelistirilmesi, grevli ve toplu is sözlesmeli sendikal haklarin taninmasi için mücadele etmek,
• Tam bagimsizliktan yana anti-emperyalist bir örgüttür.
• Irkçiliga, gericilige ve bölücülüge karsidir. Irk, etnik köken, dil, kültür, din, cinsiyet ve diger nedenlerle hiçbir ayrim yapmaksizin tüm insanlarin esitligine inanir.
• Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiginin bilinciyle, laiklik ilkesinin korunmasina büyük önem verir. Kisilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayi kinanmalarini ya da baski altina alinmalarini da kabul edilemez bulur. Maddelerden aliyoruz. 
Milli Egitim Bakanliginin son yillarda yaptigi mevzuat degisikliklerini gelecegimiz için kaygi verici buluyoruz.
Yeni egitim sistemi içinde, okula baslama yasini bilimsel ve pedagojik bulmuyoruz, okul öncesi egitimin yok sayilmasini dogru bulmuyoruz, seçmeli ders çesitliligini uygulanamaz ve esitliksiz buluyoruz, kesintisiz egitimde mesleki yönlendirme yapilamiyor diyenlerin, kesintili egitimde imam hatipler disinda baska meslekleri göremediklerini iyi niyetli bulmuyoruz.
2012 yili için memur ve emekli maaslarina toplamda yüzde 6’lik artisi reva görenler, verdiklerini kisa sürede aldiklari gibi elde olani da geri alarak, kasikla verdiklerini kepçeyle geri almaktadirlar. Gelir dagilimi dengesizligini giderecek, tüm çalisanlarina insanca bir yasam saglayacak ücret sisteminin kurulmasini istiyoruz. 
Kamu çalisanlarinin is güvencesini ortadan kaldiracak, kamusal hizmetleri ticarilestirip, özellestirecek, ulus devleti çökertecek ve sendikalarin kapisina kilit vurulmasina neden olacak düzenlemeye karsi mücadele etmeye kararliyiz.
Ulusal Kurtulus Savasimizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün söyledigi gibi “Savas zorunlu olmadikça bir cinayettir’’. Bu savas emperyalizmin kirli savasidir.
Bu nedenle “Savasa Hayir”, “Yurtta baris, dünyada baris” diyoruz.
Bize destek veren tüm toplum kesimlerine, bizimle birlikte mücadele eden üyelerimiz tesekkür ediyoruz” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284