Egitimde Degerler Egitimi Projesi Kapsaminda `Dürüstlük` Konusu Islendi

Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ögrencilerimize temel insani degerleri kazandirmak amaciyla uygulanmakta olan Egitimde Degerler Egitimi Projesi kapsaminda “Dürüstlük” konusuyla ilgili yapilan etkinlikler görüsülerek düzenlenen yarisma sonuçlari açiklandi.

 Egitimde Degerler Egitimi Projesi Kapsaminda `Dürüstlük` Konusu Islendi

Geçtigimiz egitim-ögretim yillarinda gerçeklestirilen kisa adi EDEP olan Egitimde Degerler Egitimi Projesi bu yil da devam ediyor. Bu dönemin ilk konusu olan “Dürüstlük” degeriyle ilgili ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde yapilan yarismalarda dereceye giren okullara ve ögrencilere Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu tarafindan ödülleri verildi.

Gerçeklestirilen ödül töreninde yaptigi konusmada, neslimizin yetismesinde ahlaki degerlerin önemine dikkat çeken Asim Sultanoglu, “Geçmisten günümüze ‘Dürüstlük’ tüm inanç ve felsefelerin ortak degeri olmustur. Dürüstlük ilkesini benimsememis hiçbir birey ve toplum uzun süre varligini sürdüremez, muhakkak çöküs içerisinde olur. Bu gerçekligi bilen geçmisimiz; bireysel ve toplumsal iliskilerde, ticarette, inançta dürüstlükten taviz vermeyerek essiz örnekler sergilemistir. Bunun için her isinde dürüstlügü temel ilke edinmis, güven duygusunu verebilmis gençler yetistirmek öncelikli hedeflerimiz arasindadir.” dedi.
Dereceye giren eserler hakkinda bilgi alan Milli Egitim Müdürü Sultanoglu, çalismalarindan dolayi okul yöneticilerini ve ögrencileri tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284