Engelli Çocuk Ve Ailesi Konulu Konferans Verildi

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Leonardo Da Vinci Partnership Programi “Enable” (Engelli Bireylerin Istihdami) adli proje kapsaminda Piri Reis Kültür Merkezinde 20 Haziran 2012 tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Ana Bilim dalinda görev yapmakta olan Prof. Dr. Ömer Üre tarafindan konferans verildi. Milli Egitimde Özel Egitimden sorumlu Sube Müdürü Ömer KILIÇ ve Sube Müdürü Mehmet Akif Duman’in da katildigi konferansa tüm ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan idareci, rehber ögretmen ve özel alt sinif ögretmenleri de katildi.

Engelli Çocuk Ve Ailesi Konulu Konferans Verildi
Konferansin açilis konusmasini yapan Mehmet Akif Duman, “Engelli çocuklara sahip aileler birçok psiko-sosyal sorun yasamaktadir. Özel ihtiyaçlari nedeniyle özel bakim ve egitim gerektiren engelli çocuklarin olmasi aile için birçok zorluk ve yük gerektirmektedir” dedi.
Prof. Dr. Ömer Üre özel egitimin öneminden bahsettigi konusmasinda engelli bireylere sahip ailelerin egitiminin de önemine dikkat çekerek “Özel egitimde en önemli ögenin erken teshis oldugunu söyledi. Prof. Dr. Ömer Üre özel egitime muhtaç olan çocuklara standart programlar uygulanamaz. Bu çocuklar sizden farkli çocuklardir. Özel egitim çogunluktan farkli ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanlari yetenekleri dogrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çikmasini saglayan, yetersizligi engele dönüstürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynasmasini ve bagimsiz, üretici bireyler olmasini destekleyecek becerilerle donatan egitimdir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284