Erdogan Istedi Dershaneler Kalkiyor

Milyonlarca aileyi yakindan ilgilendiren dershanelerin gelecegi tekrar gündeme geldi.

Erdogan Istedi Dershaneler Kalkiyor

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'na acele halledin talimati verdi.
Milyonlarca aileyi yakindan ilgilendiren dershanelerin gelecegi tekrar gündeme geldi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda kurmaylarina, dershanelerin kapatilmasina iliskin çalismanin bir an önce tamamlanmasi talimati verdi.
Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçin'in haberine göre, Bilim ve Teknoloji Kurulu'nun son toplantisinda gündem maddesi egitimdi. Toplantida üniversiteye giris sistemine iliskin atilacak adimlar masaya yatirildi. Basbakan Erdogan, toplanti sirasinda dershanelerin kapatilmasina iliskin konuyu gündeme getirerek, "Çalismalariniz hangi asamada? Neler yapildi?" diye sordu.
Toplantida bulunanlarin "Zor ve zaman alacak bir çalisma" yaniti üzerine Erdogan, "Hiç de zor degil, çalismanizi bir an önce tamamlayin, sonuçlandirin" talimati verdi. Erdogan'in bu talimati üzerine çalismalarin hizlandigi ve mümkün olan en kisa zamanda dershanelerin kapatilacagi bildirildi.
Erdogan, geçtigimiz mart ayinda yaptigi yaptigi açiklamada "Üniversite giris sinavlarini da üniversite hazirlik kurslarini da ortadan kaldiriyoruz" demisti. Basbakan Erdogan geçtigimiz mart ayinda Güney Kore ziyareti sirasinda kendisine eslik eden gazetecilere yolda yaptigi açiklamada "Üniversite giris sinavlarini da üniversite hazirlik kurslarini ortadan kaldiriyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar. Bazi dershanelerle konustum. Kendileri 'Biz de bu yola girmeyi düsünüyoruz' dediler" ifadelerini kullanmisti.
2012 verilerine göre Türkiye genelinde halen 3 bin 961 dershane faaliyet gösteriyor. Bu dershanelere 1 milyon 219 bin ögrenci devam ediyor. Dershanelerde çalisan personel sayisi da 50 bini buluyor. Önümüzdeki aylarda tarihe karisacak dershanelerin 10 milyar dolarlik dev bir sektör olusturdugu tahmin ediliyor. Dershanelerin velilere faturasi da yüksek. Bir aile çocuklarini YGS ve LYS'ye hazirlamak için yillik ortalama 9. sinifta 4 bin, 10. sinifta 4 bin, 11. sinifta 4 bin 500, 12. sinifta 6 bin TL harciyor.

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284