Ermenekli Bilim Kahramanları Yeniden Turnuva Yolunda

“Hidrodinamik: suyun yolculuğu”/ HYDRO DYNAMICSSM temalı Bilim Kahramanları Buluşuyor. /FIRST® LEGO® League (FLL) 14. Türkiye Turnuvaları 2017-2018 hazırlıkları başladı.

Ermenekli Bilim Kahramanları Yeniden Turnuva Yolunda

Dünyada 88 ülkede gerçekleşen Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır. Sezon boyunca gençler bir taraftan; “hidrodinamik: suyun yolculuğu” temalı bir proje üretip geliştirirken, diğer taraftan tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözerler.

2014-2015 sezonunda “Yükselen Yıldız” kupası alan Ermenek Turkuaz Bilim Kahramanları bu yıl Ermenek Belediyesi ve Ermenek Turkuaz Turizm İşletmeleri San. Ve Tic. Ltd Şti. sponsorluğunda 2017-2018 Bilim Kahramanları Buluşuyor 14. Türkiye Turnuvalarına katılmak üzere son hızla çalışıyor.

Belediye Başkanı Uğur Sözkesen Ermenek Turkuaz Bilim Kahramanlarına tahsis ettikleri atölye’de çalışmalarını yerinde izledi. 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek olan Robot karşılaşmalarına katılacak olan Ermenek Turkuaz Bilim Kahramanlarına çok güvendiklerini dile getiren Başkan Sözkesen “Her zaman arkanızdayız, destekçiniziz, sizler bizim geleceğimiz, umudumuzsunuz, başarınız daim olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284