Fen Fakültesinde Coskulu Mezuniyet

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdag Fen Fakültesinin mezuniyeti coskuyla kutlandi.

Fen Fakültesinde Coskulu Mezuniyet

Üniversitenin Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 19 Haziran 2013 Çarsamba günü saat 14.00’te gerçeklestirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, Rektör Yardimcisi ve Fakülte Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.
Tören, mezunlarin ellerinde bayrak, flama ve pankartlarla izleyenleri selamlamasiyla basladi. Biyoloji bölümü mezunlarinin tasidigi esprili pankartlarda yazilanlar izleyenlerde tebessüme yol açti. Ögrenciler açtiklari pankartlarda “Bu Leke Artik Hiç Çikmaz Ölene Kadar Biyologuz, Çok Hücreli Issiziz, Verdiginiz DNA’lar Için Tesekkürler, Bana Kopya Verenin 40 Yil Kölesiyim, Bana Hocani Söyle Kaç Puan Alacagin Söyleyeyim, Simple is Better” ifadelerini kullandi.
Törende protokol sirasinda Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün’ün yaninda kendisine yer açilan Fakülte birincisi Yasemin Ikiz bir konusma yapti. Ikiz, “Bugün içimizde hem burukluk hem mutluluk var.” dedi ve mezun olarak hedeflerine ulastiklarini kaydetti. Ikiz konusmasini “Hedeflerime ulasirken yasadigim zorluklarda beni yalniz birakmayan aileme, üniversitemiz yöneticilerine, hocalarima ve arkadaslarima tesekkür ediyorum.” diyerek sonlandirdi.
Kamil Özdag Fen Fakültesinin yapimini üstlenen Saray Holding kurulusunun Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag ise törene sadece kendi adina degil, rahmetli babasi Kamil Özdag ile ailesi ve Saray Grubu adina katildigini belirtti. Sami Özdag, “Fen Fakültesinin gelismelerini izliyor ve inkisafin fevkalade oldugunu görüyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” diye konustu. Gençlere tavsiyelerde bulunan Özdag sunlari kaydetti: “Sizler bizim gelecegimizsiniz. Geleceginizi kurmada bizler size zemin hazirlayabildik ise ne mutlu. Size tavsiyem ülkemiz ve memleketimiz adina, insanlik adina hayirli islerde birlik olun ve ekip çalismasini ihmal etmeyin.”
KMÜ Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, “Bu bir resmi toplanti degil, bir ugurlama merasimi. Dört yil önce sizin bize emanet ettiginiz çocuklarinizi size yeniden verme, emaneti ehline teslim etme töreni.” seklinde basladigi konusmasinda törenin her halükarda bir ayriligi, hüznü ve vedayi içinde barindirdigini vurguladi. Prof. Dr. Karatas, “Bir ayrilikta acaba gidenler mi kalanlar mi daha çok etkilenir?” sorusunu sorarak “Gidenler yeni ufuklara yelken açacak. Ama biz kalanlar sizi asla unutmayacagiz.” ifadelerini kullandi. Vedalarda aklina hep bir Manisa türküsünün geldigini kaydeden Karatas, türküde geçen “Sögüdün yapragi narindir narin; Içerim yaniyor, disarim serin” dizelerini okudu.
Dekan Karatas, ögrencilerine dört yil boyunca iki seyi ögretmeye çalistiklarini belirterek bunlari “meslegini ve meselesini” seklinde açikladi. Konusmasina Can Yücel’in dizeleriyle son veren Karatas, Yücel’e ait “O kadar da önemli degildir birakip gitmeler; Arkalarinda doldurulmasi mümkün olmayan bosluklar birakilmasaydi eger” misralarini hatirlatti ve “Biliyoruz ki arkanizda bir bosluk birakip gideceksiniz. Biz hepinizi çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun.” dedi.
KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün ise sözlerine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in emanetini paylasmak istedigini belirterek basladi. Rektör Gökmen’in Kalkinma Bakani ile olan randevusu nedeniyle çok istemesine ragmen törene katilamadigini ve üzüntüsünü bildirdigini ifade eden Prof. Dr. Esengün, üniversite olarak donanimli, vizyon sahibi ve dünya görüsü olan gençleri ülkemize kazandirmaya çalistiklarini kaydetti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin bunlari basardiginin altini çizen Prof. Dr. Esengün, “Üniversitemizin basarisina katki veren kisiler vardir. Fen Fakültemizin yapimini üstlenen Sayin Kamil Özdag’i rahmetle aniyor, onun mirasini devam ettiren Saray Holding’i kutluyorum. Ögrencilerimizin anne-babalarini her türlü zorluga gögüs gerdikleri için tebrik ediyorum. Hocalarimizi kutluyorum. Çünkü biz yeni kurulan bir üniversiteyiz ve üniversitemizin eksikliklerini ögrencilerimize yasatmadilar. Altyapi hizmetlerimizi gerçeklestiren basta Genel Sekreterimiz olmak üzere daire baskanlarimiz, memurlarimiz, hizmetlilerimiz; onlar bu üniversitenin neferleri, basarida onlarin da katkisi büyüktür. Son olarak ögrencilerimizi kutluyorum, okullarini basariyla bitirerek diploma almaya hak kazandilar.” seklinde konustu.
Prof. Dr. Kemal Esengün, ögrencilere seslenerek “Bugünden itibaren sorumluluklariniz artti. Bu ülkenin gelecegi sizler olacaksiniz. Çünkü bizler artik miadimizi dolduruyoruz. Siz gençlerin gayretleriyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktir. Çok çalismalisiniz. Ama isinize ahlak, sevgi ve saygi katmali, bir ibadet askiyla görevlerinizi yapmalisiniz. Biz öyle bir cografyada yasiyoruz ki ülkemizin güçlü olmasi gerekir. Güçlü Türkiye için sizlerin bu ülkeyi, bu bayragi, bu topragi çok sevmeniz lazim. Gecenizi gündüzünüze katarak çalismalisiniz. Bu, Çanakkale’de yatanlara bir borcunuzdur.” seklinde konustu. Esengün sözlerini, “Ögrencilerimizin bahtlarinin, sanslarinin, yollarinin ve ufuklarinin açik olmasini Cenab-i Allah’tan dilerim.” temennisiyle noktaladi.
Kamil Özdag Fen Fakültesi mezuniyet töreni ögrencilerin hazirladigi renkli gösterilerle devam etti. Ögrencilerin fakültedeki yasamlarindan örneklerin yer aldigi slayt sunumlari, ögretim elemanlarina yazilmis mizahi siirler, sözleri degistirilmis meshur sarkilar, ironik kimyagerlik andi izleyenlerden yogun alkis aldi.
Mezuniyet töreni belge takdimleriyle sürdü. Yas kütüge plakasini çakan Fakülte birincisi Biyoloji bölümü ögrencisi Yasemin Ikiz’e basari belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, Fakülte ikincisi Kimya bölümü ögrencisi Özlem Suer’e belgesini Rektör Yardimcisi ve Fakülte Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, Fakülte üçüncüsü Kimya bölümü ögrencisi Sibel Cihan’a belgesini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim takdim etti. Törende mezun aileleri de sahneye davet edilerek belge takdimine ortak oldular ve hatira fotografi çektirdiler.
Bölümlerini dereceyle bitiren ögrencilerin belge takdimiyle devam eden törende Biyoloji bölümü ikincisi Fatma Ölçer’e Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, Biyoloji bölümü üçüncüsü Burcu Boztekin’e KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Kimya bölümü üçüncüsü Ebru Özkan’a da Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel basari belgelerini takdim etti. Ardindan Biyoloji ve Kimya bölümünden mezun olan ögrenciler teker teker sahneye çagrilarak ögretim elemanlari tarafindan diplomalari verildi, aileleriyle hatira fotografi çektirildi.
Diplomasini almak üzere sahneye çikan ögrencilerin birçogunun kürsüye gelerek mikrofondan tesekkür konusmasi yapip eglenceli mesajlar verdigi tören keplerin atilmasiyla sona erdi.
Kimyagerlik Andi
Asit üzerine su dökmeyecegime, laboratuara gözlüksüz ve eldivensiz girmeyecegime, titrasyonda dönüm noktasini kaçirmayacagima, derisik asit ve bazlarla çeker ocakta çalisacagima, pipeti agzimla çekmeyip puvar kullanacagima, her maddeyi koklamayacagima, uçucu maddelerin agzini açik birakmayacagima, EDTA’ya karsi bütün bilesiklerin tesir degerligini 1 alacagima, karbona 4 bag yaptiracagima, pensi cimbiz ve spatülü kasik olarak kullanmayacagima ve marketlerde kasiyer olmayacagima, önlügüm ve bagetim üzerine and içerim.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284