Fidanlar Şehitlerimizin Adıyla Büyüyecek

Yeşil sevgisinin yanı sıra toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın artırılması amacıyla fidan dikimi konusunda farkındalık oluşturmak için Bifa Vakfı tarafından dağıtılan 715 fidan Karaman’daki okullarda eş zamanlı olarak toprakla buluşturuldu.

Fidanlar Şehitlerimizin Adıyla Büyüyecek

Karamandaki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleşen programlar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Şube Müdürü Aziz Demir’le birlikte Kılbasan İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek fidan dikme etkinliğine katıldı.

Etkinlik öncesi Kılbasan İlkokulu ve Ortaokulu idareci ve öğretmenleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ağaçlandırma konusunda önemli projelere imza atıldığını ifade ederek ağaç dikiminde Türkiye’nin iyi bir noktada olduğunu dile getirdi. Kuntoğlu, “Türkiye olarak fidan dikimi konusunda 7’den 70’e herkes seferber olmuş durumdayız. Bilinç oluşturma aşamasında öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın ve bizlerin daha kaliteli bir hayat sürmesi için daha fazla ağacın olması gerekiyor. Bugün fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtildiği gibi vicdani değerlerle yaşadığı çevreye duyarlı nesiller için yeşili seven ve koruyan öğrenciler yetiştirmek boynumuzun borcudur. Bu etkinlikle dikilen fidanlar 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan vatan evlatlarının anısına, şehitlerimizin isimleri ile yaşayacak. Bu etkinlik için Bifa Vakfından 715 ağaç aldık ve okullarımıza dağıttık. Katkılarından dolayı Bifa Vakfına ve Bifa Eğitim Kurumlarına teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından ağaç dikim programına geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğrencilerle birlikte fidanları dikerek onlarla bir süre sohbet etti.

Programın sonunda Kılbasan İlkokulunun okul öncesi öğretmenleri ve minik öğrencileri tarafından yapılarak ağaçlara yerleştirilen kuş yuvalarına ilişkin Kılbasan İlkokulu Müdürü Cihat Pınarcı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284