Geleceğin Bilim İnsanlarını Ve Sanatçılarını Yetiştiren Bilsem’e Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul ile Karaman Bilim ve Sanat Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanlarını Ve Sanatçılarını Yetiştiren Bilsem’e Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, ilk olarak öğrenciler özgün tasarımlarını şekillendirdikleri ve 1300 derecede fırınlanarak elde edilen seramik ve ebru atölyeleri hakkında Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman’dan bilgi aldılar.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Daire Başkanı İhsan Erkul, kara, güneş ve gelişmiş gök cisimleri gözlem teleskopları ile donatılmış lokal hava durumu verilerini anlık kaydeden meteoroloji gözlem ünitesi ile donanımlı astronomi ve uzay bilimleri atölyesinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Daire Başkanı İhsan Erkul, ardından yeni nesil kodlama üzerine kapsamlı ve zengin bir donanıma sahip robotik kodlama ve yazılım atölyesi hakkında bilgiler aldılar.

Ayrıca öğrencilerin yeteneklerini en üst düzeyde geliştirebilecekleri bireysel ve grup çalışmaları ile desteklenerek üreten, kültür kökleri ile güçlendirilmiş sanat eğitimi verilmesini sağlayacak özel bir müfredatı bulunan, icra kabiliyetini üretkenlik ile taçlandıran bir müzik eğitimi sunulan müzik atölyesini de gezen İl Müdürü Kuntoğlu ve Daire Başkanı Erkul piyanonun başına geçerek maharetlerini sergilediler.

Ziyarette son olarak fen, biyoloji, yabancı dil ünitelerinde incelemelerde bulunan Kuntoğlu ve Erkul, Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman’a yapılan çalışmalarda başarı dilediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284