Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu’ndan “Atatürk ve Cumhuriyet” Konferansı

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansın konuğu oldu.

Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu’ndan “Atatürk ve Cumhuriyet” Konferansı

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta öğrencilere hitap eden Pamukoğlu “İnsanoğlunun sonuna baktığınız zaman sonu gelmeyen savaşlarla karşılaşırsınız ve bu savaşlar 5 bin yıldır hiç bitmemiştir. İnsan için yaşamı boyunca ihtiyacı olan en önemli şey güven ve huzurdur. Teknoloji her geçen gün gelişse de güvenlik ihtiyacı her zaman vardır. İnsanların huzur ve güven içinde yaşamlarına devam etmeleri içinde çok güçlü bir ekonomi ve çok güçlü bir ordu gerekiyor. Bunun yanında iyi bir siyasi ve askeri strateji de olmalıdır.” dedi.

Pamukoğlu tarih sayfalarında yer almanın öneminden bahsederek şunları ifade etti: “İnsanoğlunun kayıt altına alındığı andan itibaren büyük devlet adamları, savaşçı kahramanlar ve büyük düşünürler hep tarihin içerisinde yer almışlardır. Bu özellikleri taşımadan tarih sahnelerinde olmazsınız. Bu kişiler bin kişilik bir grup da olsa yüz kişilik bir grup da olsa Mustafa Kemal Atatürk her zaman bu grupların içerisinde yer almıştır ve bu sıfatların hepsini taşır. Onun en önemli iki özelliği devrimci ve savaşçı olmasıdır. Liderlik, doğru yolda kılavuzluk yapmaktır. Önderi olmayan bir toplumun gideceği bir yer yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun liderlerin dört özelliği vardır: cesaret, zekâ, sezgi ve ben yenildim demeden kimse beni yenemez diyecek özgüven. Her insan önder olamaz fakat Mustafa Kemal Atatürk dünyanın kabul ettiği bir önderdir. Her insanda olması gereken en önemli özellik ise cesarettir. Cesareti olmayan bir insanın ne kadar çok yeteneği olursa olsun kar etmez, cesaret olmadan hiçbir şey yapamaz ve yürüyemez. Hayat çok gerçekçi, pratik ve zekice döner cesur olmalısınız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284