Gevher Hatun Koleji Müdürü Öztan: “Egitimde Öncelikli Hedefimiz Üretken Bir Nesil Yetistirmek”

Gevher Hatun Ilkögretim Okulu Müdürü Ali Celal Öztan, ögrencilerini gelecege emin adimlarla tasimanin, yeniliklere açik ve üretken bir sekilde yetistirmenin egitim ögretimde basari ile birlikte öncelikli hedeflerinin oldugunu söyledi.

Gevher Hatun Koleji Müdürü Öztan: “Egitimde Öncelikli Hedefimiz Üretken Bir Nesil Yetistirmek”

Karaman’da görev yapan tüm basin mensuplari ve çalisanlarina okulda verilen iftarda konusan Öztan “Bizde okul olarak egitim sevgi ile baslar. Ayrica sevgi endeksli bu çalisma prensibi sayesinde altin neslin en seçkin bireylerini yetistirerek yükselme, egitim ve ögretimde mükemmele ulasarak en önde olma gayretlerimiz sonucunda; kartopunun çiga dönüsmesi gibi birçok basarilar hedefliyoruz. Bu basarilarin yani sira ögrencilerimizin; dürüstlügü tarafsizligi, güveni, önerilere açik olmayi, sevgi ve hosgörüyü benimseyerek hayat tarzi haline getirmeleri de bizim için en az bu basarilar kadar önemlidir. Ögrencilerimiz gelecege emin adimlarla yürürlerken en güzel projeleri hayata geçirmek, dünü yanimizda tasimak, yeniliklere açik ve üretken bir sekilde ülkemizin hak ettigi konuma ulasabilmesi için daima çalismaktadirlar.” dedi.
Her yil oldugu gibi 2012-2013 Egitim ögretim yilinda da özel okulculukta yeniliklerin ve basarilarin altina imzasini attiklarini belirten Öztan, Karaman irfan Ataseven Fen Lisesi Matematik olimpiyatlarinda birinci asamada ilk 10 da 10 ögrenci ilk 30 da 23 ögrenci ile ilde zirveye ulastiklarini, ikinci asamada il birinciligi ve ikinciligini aldiklarini belirtti. Öztan, Akdeniz Matematik Olimpiyatlari’nda bir altin, üç gümüs ve bir bronz madalya aldiklarini, akil oyunlarinda 9 Türkiye derecesi aldiklarini belirterek ayrica basketbolda ve Esol Examinations sinavlarinda da ögrencilerinin istikrarli basarililarinin devam ettigini söyledi.
Yerlestirmede 30 Fen Lisesi hedefliyoruz
SBS sinavinda alinan basarilarinin da geleneksel hale geldigini söyleyen Öztan “2013 SBS sinavinda ilk 10 da 3 ögrenci ve ilk 100 de 22 ögrenci ile Karaman 1.siyiz Aldiklari OYP puanlarina göre 14 ögrenci 470 puan ve üzeri, 26 ögrencide 450 puan ve üzeri sonuçlar olarak kitlesel basarida bir numara oldugumuzu kanitlamistir. Okullarin açikladiklari OYP puanlari farklilik göstermektedir. Amaci egitim ve insana yatirim olan Gevher Hatun Koleji sene basinda 69 8. Sinif ögrencisi ile döneme baslamis, 69 ögrencisi ile SBS sinavina girmistir. Biz aldigimiz ögrencinin ilk geldigi seviye ile ayrildigi seviye arasindaki hem puan hem de degerler egitimindeki degisimi ölçüyoruz. Bunu geçtigimiz senelerde ögrencilerimizin yerlestirme sonuçlarinda gördük. Ortalamasi yüksek olan okullarin fen lisesi kazandirma sayilari bizim okulumuzun çok altindaydi. Bu seneki Yerlestirme sonuçlarinda da ayni sonuçla karsilasacagiz. Bu yüzden ortalamadan çok ögrencilerin fen, sosyal, Anadolu gibi okullara yerlesme sayilari basarinin asil kaniti olacaktir. Bu SBS de yaklasik 30 Fen Lisesi hedefliyoruz. Emegi geçen ögretmen, ögrenci ve ailelerini kutluyorum. Gevher Hatun Koleji Karamani gelecege tasiyacak heyecanli, çaliskan ve fedakâr ögretmen kadrosuna sahiptir.” dedi.
Yeni ögretim yilinda yeni binamizdayiz
Öztan “ Yeni okul binamiza 2013-2014 Egitim ögretim yilinda geçiyoruz. Modern binamiz spor salonu, cep sinemasi, anfi, son teknoloji aklilli tahtalar, çocuk akademisi ve daha birçok yeniliklerle Karamanla bulusuyor. Kayitlarimiz yeni okulumuzun rüzgâriyla hizli ilerliyor. Gösterilen ilgi ve talepten dolayi Karamanli hemserilerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284