Hemşireler Kep Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Hemşireler Kep Attı

Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Sağlık Bilimleri Fakültesinin tanıtım filmiyle devam etti.

“Hemşirelik mesleğine adım atmanın gururunu yaşıyorum”

Törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Nazım Yılmaz "Üniversitedeki ilk günümüzün heyecanını ve mutluluğunu daha dün gibi hatırlarken bugün içinde sevinçlerimizin, anılarımızın, mutluluklarımızın olduğu dolu dolu geçen dört yılın sonuna geldik." dedi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü birincilikle bitirmenin ve temelini insan sevgisi, şefkat, bilgi ve becerilerin oluşturduğu hemşirelik mesleğine adım atmanın gururunu yaşadığını söyleyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ”Hemşirelik mesleğini en iyi şekilde yapmamız için bizlere bilgi ve deneyim katan değerli hocalarıma, anılarıma değer katan tüm arkadaşlarıma, varlıklarıyla yüreğimi ısıtan, bana her daim güvenen, maddi manevi hiçbir desteği esirgemeyen canım aileme, sevgili akrabalarıma çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”

“Sağlık ordusunun taze neferleri”

Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Şahin, Hemşirelik Bölümünün kuruluşunun yirmi birinci yılında 18’inci dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek ailelere seslendi: “Değerli veliler, biliyorum ki sizlerin duyguları herkesinkinden çok farklı. Bugün dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, güçlüklere katlanarak yetiştirdiğiniz gözbebeği evlatlarınızı hayat mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Canciğer evlatlarınız bugüne kadar göstermiş oldukları üstün başarı ile hemşirelik diplomalarını almaya hak kazandılar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Böyle müstesna evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere gönülden teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının devamında mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ali Şahin şunları dile getirdi: “Sağlık ordusunun taze neferleri sevgili mezunlarımız, dört yıllık maratonun bugün sonuna gelmiş bulunuyorsunuz, artık uçma vaktiniz geldi. Bundan sonra Türkiye’nin dört bir yanına dağılacaksınız ve hastaların sizin elinizden şifa bulacağı, sağlamların sağlıklarını muhafaza edeceği kutsal bir meslek icra edeceksiniz. Yurdumuzun en ücra köşelerinde hastalık iniltilerini dindirecek, sağlık neşesini coşturacak, biricik vatanımızı huzurla yaşanır toprak olarak ilelebet devam ettireceksiniz. Sizlerden KMÜ’lü olma kimliğinizi onur duyarak taşımanızı istiyorum. Hepinizi gönülden tebrik ediyor, huzurlu bir hayat diliyorum. Bahtınız açık olsun.”

“Hemşire, kardeş demektir; en zor durumlarda güven duyulan kimsedir”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise ilk olarak velilere seslenerek, “Öncelikle bu zorlu meslekte çocuklarınıza verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz gece gündüz demeden hasta ve bakıma muhtaç kişilere sabır ve şefkatle yardımcı olacaklar.” dedi.

Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: “Hemşire demek malumunuz kardeş demektir. Yani en zor durumlarda güven duyulan kimsedir. O yüzden hemşireler kendilerinden güler yüz beklenen, hastalara hiç bıkmaksızın tedavi yardımında bulunan, onların kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissetmelerini temin eden ender vasıfta kişilerdir. Ben hepinizin bu zorlu ve kutsal meslekte hasta haklarına sonuna kadar saygılı, sabırlı, işini en iyi şekilde yapan, aldığı profesyonel eğitimi ve etik değerleri hayatında en güzel şekilde uygulayan, ilaçlardan önce şefkatli elleri ve tavırlarıyla etrafa hayat saçarak hastalara şifa veren örnek hemşireler olacağınıza inanıyorum. Şimdiden hepinize mesleklerinizde kolaylıklar diliyor, hayatınızın sevinç ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler teker teker isimleri okunarak sahneye davet edildiler ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Sonay Türkmen eşliğinde ‘hemşirelik andı’ okudular. Törenin devamında öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bayrak ve flama devir teslimi gerçekleşti ve dereceye giren öğrencilere hediye takdimlerinin ardından fakülte birincisi Nazım Yılmaz isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. Bütün mezunlara başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284