Herkes O’nu Okuyor Proje Sinavi Yapilacak

Karaman Il Müftülügü, Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi (KAREGDER) ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ögrenci Konseyi tarafindan ortaklasa yapilan ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsaminda üniversiteli ögrenciler Efendimizin Hayatindan sinava girecekler.

Herkes O’nu Okuyor Proje Sinavi Yapilacak
Karaman Il Müftülügü’nde 12 Mayis tarihinde yapilacak sinavla ilgili Il Müftüsü Nuri Degirmenci, KAREGDER Baskani Yahya Okçu ve KMÜ Ögrenci Konseyi Emre Ökkes Soydemir protokol imzalandi.
Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci, ilde 17 bin ögrencinin sinava girdigini ve ödüllendirildigini belirterek 12 Mayis tarihinde de üniversiteli ögrencilerin sinava girecegini söyledi. Degirmenci, KAREGDER ile birlikte yaptiklari çalismanin ilk planlanan duruma gore olumlu yönde çok degistigini dile getirerek 17 bin ögrencinin yaninda, cezaevinde kalan mahkumlarla Kuran Kurslari’ndaki ögrencilerin de sinava dahil oldugunu ifade etti.
Türkiye’nin dört bir yanindan Karaman’a okumaya gelen üniversiteli ögrencilerin de ders ve sinavlarinin yogunluguna ragmen bu projede yer alma taleplerinin çok anlamli ve sevindirici oldugunu söyledi.
KAREGDER Baskani Yahya Okçu da yaptigi konusmada projenin her anlamda güzel gelismelere sebep oldugunu belirterek Türkiye’de bir ilkin gerçeklestigini belirtti.
KMÜ Ögrenci Konseyi Emre Ökkes Soydemir de yaptigi konusmada üniversiteliögrencilerin girecegi sinavin hem Peygamber Efendimizin hayatini tekrar gözden geçirme anlaminda hem de kitap okuma anlaminda güzel bir vesile olacagini belirtti. Sinavda Sonsuz Nur kitabindan sorularin çikacagini dile getiren Soydemir,basvurularin 2 Mayis’a kadar www.secyildizini.com adresinden interaktif olarak kayit yapilabilecegini söyledi. Soydemir, birincinin Umre ile 2-10 arasinin çeyrek altinla ödüllendirilecegini belirterek 11-63 arasina ise degisik hediyelerin verilecegini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284