Iktisadi Ve Idari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin mezuniyet töreni yapildi.

Iktisadi Ve Idari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni

 

Üniversitenin Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Salonu’nda 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 16.00’da gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Karatas ve Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinden mezun olan 1114 ögrencinin muhtesem yürüyüsü ile baslayan tören büyük bir sölene dönüstü. Salonu tamamen dolduran mezun yakinlarinin büyük alkislari arasinda çiçegi burnunda mezunlar protokolü selamladi.
Mezunlarin tören alaninda yerlerini almasinin ardindan fakülte birincisi Emrah Aydin konusma yapti. Mutluluk ve gururu bir arada yasadigini ifade eden Aydin, basta ailesi olmak üzere kendisine emek veren ögretim elemanlarina ve 4 yil boyunca beraber oldugu arkadaslarina tesekkür etti. Emrah Aydin, “Bugün hep beraber hayatimizda yeni bir sayfa açiyoruz.“ dedi.
Prof. Dr. Osman Çevik: “Ögretim elemanlarimiz ögrencilerimizi inci gibi islediler”
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik yaptigi konusmada, egitim hayatlari boyunca ögrencilerinin nitelikli, kendisine ve topluma saygili, uygar bireyler olarak yetismelerine önem verdiklerini belirtti. Çevik, velilere seslenerek evlatlarini faydali bireyler olarak üniversiteden ugurladiklarini söyledi. Dekan Çevik, ögretim elemanlarinin ögrencileri inci gibi isledigini dile getirerek, “Akademisyenlerimiz ögrencilerimize teorik bilginin yani sira sorumluluk ve dayanisma duygusunu da asilamislardir.“ diye konustu.
Yeni mezunlara basari, mutluluk ve saglik dolu bir hayat dileyen Prof. Dr. Osman Çevik, sahip olduklari diplomanin, sorumlulugu da beraberinde getirdigini vurguladi. Çevik konusmasina su ifadelerle son verdi: “Kendinizi sürekli yenilemek, çaliskan ve örnek birer insan olmak baslica sorumluluklarinizdir. Unutmayin dürüst ve çaliskan her insan bir degerdir, dünyada hiçbir deger zayi edilemez.”
Rektör Gökmen: “Mezunlarimiz aydinlik Türkiye’nin insasinda rol alacaktir”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konusmasinda, mezunlara hayatlarinda yeni bir döneme adim attiklarini söyledi. Gökmen, iki seye çok önem verdigini kaydederek bunlari su sekilde siraladi: “Birincisi çok çalismak, ikincisi de çalismaya sevgi ve ahlak katmaktir.“ Rektör Gökmen, gençlere yaptiklari isin en iyisi yaptiklari takdirde Allah’in onlarin yolunu açacagini belirtti.
Prof. Dr. Gökmen konusmasinda her türlü fedakârligi gösteren ailelerin en fazla tesekkürü hak ettigini vurguladi. Fakültenin ögretim elemanlarina da tesekkürlerini sunan Gökmen, “Akademisyenlerimiz ögrencilerimize sadece meslek bilgisi degil, ayni zamanda yeni hayatlarina daha donanimli atilmalarini saglayacak degerler vermislerdir.” diye konustu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, aydinlik Türkiye’nin insasinda rol alacak mezunlarina diplomalarinin hayirli olmasini dileyerek konusmasini tamamladi.
Dereceye girenler
Mezuniyet kütügüne plakasini çakan okul birincisi Emrah Aydin’a diplomasini Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, ikinci Emine Biçer’e Fakülte Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, üçünlügü paylasan Fatma Eryigit, Emrah Yural ve Öznur Altin’a Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çokdinç ile Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Karatas ve Prof. Dr. Ahmet Yildirim diplomalarini takdim etti.
Törende fakültenin ögretim elemanlari tarafindan mezunlara diplomalari verildi. Mezunlarin kep atmasiyla sona eren törenin ardindan Grup Albeyaz’in müzik dinletisiyle mezunlar dört yillik zorlu maratonlarinin stresini attilar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284