Imam Hatip Okullarinin Gelecegi Konusuldu

Vali Murat Koca, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Islâmi Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen “Fetret Sonrasi Ferahlik Dönemi Sorumluluklarimiz ” basligi altinda gerçeklestirilen Imam Hatip Okullari Çalistayi’na katildi.

 Imam Hatip Okullarinin Gelecegi Konusuldu

Kale Restorant’ta düzenlenen Çalistaya Vali Murat Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürü Nazif Yilmaz, KMÜ Islami Ilimler Fakültesi Dekani Halit Çalis, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, imam hatip mezunlari ve vatandaslar katildi.

Kuran-i Kerim tilaveti ve açilis konusmalarinin ardindan Vali Koca, din egitiminin hayatimizda önemli bir yere sahip oldugunu belirterek imam hatip okullarinin insanlarimizin dinlerini ögrenmelerinde büyük bir etken oldugunu söyledi.
Vali Koca bir dönem itibariyle yasanan çesitli sikintilardan dolayi imam hatiplerin fetret devri yasadiklarini ve bu sikintili dönem içerisinde insanlarin din egitimlerini almalarinda çesitli zorluklarla karsilastiklarini belirtti.
Su an itibariyle gelinen noktada imam hatip okullarinin istenilen düzeyde olup olmadiginin tartisilmasi gerektigini ifade eden Vali Koca, imam hatip okullarinda sadece bu okullara kayitli olanlarin egitim alabildiklerini ancak, kayitli olmayan birçok ögrencinin de oldugunu ifade etti.
Vali Murat Koca konusmasinda Devlet Millet olarak disarida kalan ögrencilerin din egitimlerinin nasil verilmesi ve nasil ögretilmesi konusunun tartisilmasi ve üzerinde durulmasi gereken önemli bir konu oldugunun altini çizdi. Bu konunun düzenlenecek olan Çalistay’in içerisinde yer almasi gerektigini ancak, sadece imam hatip okullarina kayitli olan ögrencilerle sinirli tutulmamasi gerektigini belirten Vali Koca,  Çalistay’in hayirli olmasi temennisiyle programin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek sözlerini tamamladi. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284