Iskoçya Ve Italya’dan Gelen Egitimciler Ilimizde

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarindan Leonardo Da Vinci Partnership Programi kapsaminda Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ve Egitim Uygulama Okulunca yürütülmekte olan “Enable” (Engelli Bireylerin Istihdami) adli proje için Iskoçya ve Italya’dan 15 egitimci ilimize geldi.

Iskoçya Ve Italya’dan Gelen Egitimciler Ilimizde

Iskoçya ve Italya’dan gelen egitimciler Il Milli Egitim Müdürlügünü ziyaret etti. Ziyarette Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Yurt disindan gelen misafirlerimize öncelikle hos geldiniz diyorum. Birlikte uyguladigimiz bu projemizde, engelli bireylerin mesleki egitim imkânlarinin artirilmasina katkida bulunarak çalisan engelli sayisinin artirilmasini amaçlamaktayiz. Istihdam, engelliler için sadece gelir getiren bir süreç degil, ayni zamanda onlarin toplum içinde saygideger, kendiyle barisik, özgüven duygusu içinde toplumla kaynasmis bireyler haline gelmelerini saglayan bir etkendir” dedi.

Ziyaretçilerden Iskoçyali Zuzanna Banicova ise, “Aberdeen College olarak, engelli bireyler için yapilan uluslararasi projelerde yer almaktan gurur duyuyoruz. Engelli bireylerin yasadigi sorunlar yalnizca kendilerine ait degil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kisacasi tüm insanlarin ortak sorunlaridir. Her insan gibi engellilerin de hayatin her alaninda kimseye muhtaç olmadan hayatlarini sürdürmesi gerekmektedir. Böyle bir projede, Karaman’da çalismakta olan meslektaslarimizla bir araya gelerek engelli bireylerin egitimleri ve istihdamlari hakkinda görüs alisverisinde bulunmus olmaktan mutluyuz. Tüm proje faaliyetlerinde bizleri destekleyen Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ve ekip arkadaslarina tesekkür ediyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284