Istiklal Marsini Ezbere Güzel Okuma Yarismasi Düzenlendi

12 Mart Istiklal Marsinin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri çerçevesinde Kâzimkarabekir Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce “Istiklal Marsini Ezbere Güzel Okuma Yarismasi” düzenlendi. Yarismaya ilçedeki anaokulu, ilkokul, ortaokulu ve lise düzeyindeki ögrenciler katildilar.

Istiklal Marsini Ezbere Güzel Okuma Yarismasi Düzenlendi

Kâzimkarabekir Ilçe Milli Egitim Müdürü Selmani Karaçam, “Mehmet Akif Ersoy, Istiklal Mücadelesi basariyla tamamlandiktan sonra da bu aziz Milletin geçmisini anlatan, gelecege isik tutan, dinimizin tüm degerlerini içine alan bagimsizlik marsimizi “Istiklal Marsimizi” yazarak Kahraman Milletimize armagan ediyor. Onu anmak, onun mesajlarini anlatmak, özlemlerini dile getirmek, ona özlem duymak, eserlerini okumak ve ona rahmet duasinda bulunmak bizim için bir vefa borcudur” dedi.
Gençlerde bulunmasi gereken özellikleri anlatarak konusmasina devam eden Karaçam basta M. Akif Ersoy olmak üzere diger Milli Mücadele kahramanlarimiza, sehitlerimize rahmet diliyorum. Mekânlari cennet olsun dedi.
KARAÇAM, bu yarismada emegi geçen basta koordinatör Kazimkarabekir Çok Programli Anadolu Lisesine, yarismaya katilan tüm okullarin idareci, ögretmen ve ögrencilerine tesekkür etti. Kazimkarabekir Ilçemizde bu tip sosyal proje ve yarismalarin hizlanarak devam edecegini ve Kazimkarabekir halkinin bu tip çalismalara gösterdigi ilgiden mutlu olduklarini belirtti.
Yarismaya katilan okullarda ilk 3 sirayi olan ögrenciler;
Anaokulu Kategorisinde:
1-Samiye BARDAKÇI
2- Mustafa BÜYÜKSARAÇ
3-Hazal DEMIRCAN
Ilkokul Kategorisinde;
1-Yasemin YETISTI
2-Melisa ÖZSOY
3-Rana DAL
Ortaokulu Kategorisinde;
1-Celalettin GEZEN
2-Rümeysa ÖZSOY
3-Ilayda BATUR
Lise Kategorisinde;
1-Elmas BAYSALOGLU
2-Kübra AKSAY
3-Seyda KOYUN
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284