Karaman Anadolu Lisesi TM Bölümü KMÜ’yü Ziyaret Etti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman’daki ortaögretim kurumlarina yönelik tanitim programi kapsaminda Karaman Anadolu Lisesi Türkçe-Matematik 12. Sinif ögrencileri, ögretmenleri esliginde KMÜ’ye ziyarette bulunarak üniversite hakkinda bilgi aldi.

Karaman Anadolu Lisesi TM Bölümü KMÜ’yü Ziyaret Etti

KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda 03 Ekim Persembe günü gerçeklestirilen programin açilis konusmasini KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci yapti. Ögrencilere, “Sizlerin rahati için akademik ve fiziki anlamda çok iyi bir ortam hazirladik.” diyen Tüfekci, konusmasini söyle sürdürdü: “Üniversitemizde sizlerin tercih edebilecegi iktisat, isletme, kamu yönetimi gibi bölümlerde verilen egitim diger büyük illerde verilen egitimle ayni seviyede. Artik oturmus bir üniversite kimligi kazandik. Bu yil sizin son yiliniz ve son çabaniz. Bu süreçte isiniz zor ve stresli. Sizlere ve ailelerinize sabirlar diliyor ve hepinizin basarili olmasini temenni ediyorum.”
Açilis konusmasinin ardindan KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kiray ile KMÜ Ögrenci Isleri Daire Baskani Mevlüt Balta sunumlar yaparak ögrencileri bilgilendirdi.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü Aras. Gör. Nazan Sahbaz, iktisat okumak isteyen ögrencilerin ortalama bir sayisal düsünme becerisine sahip olmalari gerektigini, mezun olanlarin kamu ve özel kurumlarda rahatlikla is bulabileceklerini ifade ederek, ayrica mezunlarin idari hakimlik sinavlarina girebilme imkani oldugunu hatirlatti.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Aras. Gör. Özgür Bayraktar, ögrencilere müfredat ile ilgili bilgiler verdi. Kamu yönetimi okuyanlarin çevrelerinde farkli bir konumda olacaklarini aktaran Bayraktar, kamu yönetimi bölümünün bireylerin kendilerini gelistirmeleri adina faydali bir bölüm oldugunu söyledi.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü Aras. Gör. Fuat Erol ise mezun olan ögrencilerin isletmeci unvani aldiklarini belirterek kamu ve özel kuruluslardaki çalisma alanlarindan bahsetti.
Türk Dili ve Edebiyati Bölümü Aras. Gör. Mert Öksüz de Edebiyat Fakültesi hakkinda bilgi vererek egitim kosullarini anlatti. Edebiyat Fakültesi mezunlarinin çalisma alanlarina deginen Öksüz, edebiyat bilimcilerin genis bir çalisma alani oldugunu fakat mezunlarin temelde ögretmen ya da akademisyen olarak görev aldiklarini ifade etti.
Sosyoloji Bölümü Aras. Gör. Emre Arda Erdenk ise ögrencilerin ve mezunlarin su an için en büyük kaygilarinin is kaygisi oldugunun altini çizerek, sosyoloji bölümü mezunlarinin kamuda görev alma, ögretmen ve bireysel arastirmaci olabilme imkanlari bulunduguna degindi.
Keyifli bir ortamda gerçeklesen sunumda ögrencilerin çok eglendikleri ve bilgilendikleri görüldü. Ögrencilerin ilgilerinin yogun oldugu tanitim programinda sunumlarin ardindan ögrenciler konusmacilara sorular sorarak, gelecege dair meraklarini giderdiler. Ögrencilerin kütüphanede yaptiklari gezinin ardindan etkinlik son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284