Karaman Anadolu Lisesi Ve Özel Babaoglu Koleji Projeleriyle Gidiyorlar

Hayat Boyu Ögrenme - Comenius Programlari kapsaminda Ispanya ve Romanya’ya gidecek olan Karaman Anadolu Lisesi ve Özel Babaoglu Koleji müdürleri ve proje sorumlulari Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler.

Karaman Anadolu Lisesi Ve Özel Babaoglu Koleji Projeleriyle Gidiyorlar

Milli Egitim Müdürlügü AB projelerinden sorumlu Sube Müdürü Yavuz Selimoglu, ilimizde yürütülen Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari hakkinda bilgi verdi. Ardindan 28 Ocak - 01 Subat 2014 tarihleri arasinda Ispanya’ya gidecek olan Karaman Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Sorumlusu Hasan Hüseyin Yildirim, proje ile ilgili su açiklamalarda bulundu: “From Consuming to Providing; A European Energy Puzzle” baslikli projemizin Cartagena sehrinde yapilacak olan ikinci toplantisina katilmak üzere Ispanya’ya gidiyoruz. Projemizin ortaklari Ispanya, Italya, Finlandiya, Almanya ve Hollanda’dir. Bu projeyle temel amaçlarimiz; enerjinin kullanimi konusunda insanlari bilinçlendirmek, yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünyamiz için önemini kavratmak, gelecek nesillere temiz ve yasanabilinir bir dünya birakmak, Avrupalilik bilincini olusturmak, dil ögrenimini gelistirmek ve kültürler arasinda dayanismayi saglamaktir.
Ulusal Ajans tarafindan projeleri 2. kez kabul edilen Özel Babaoglu Koleji, ziyaretini Okul Müdürü Mustafa Ün ve Proje Koordinatörü Adem Özler tarafindan gerçeklestirdi. Yürüttükleri proje ile ilgili olarak yapilan açiklamada Okul Müdürü Ün, “Kisa adi “Red Ball” olan projemiz kapsaminda okulumuz Romanya’nin Satu-Mare kentine gidecek. Burada yapacagimiz toplantida, yaygin egitim ve informal egitimin gelistirilmesi, dünyada göç ve iltica konulari hakkinda work-shop çalismalarinda bulunacagiz. Ayrica yöresel damak tatlari ve yöresel müzik kültürleri de çalismalarimiz arasinda yer alacak” dedi.
Il Müdürü Asim Sultanoglu, köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip oldugumuzu belirterek yöresel lezzetlerimizden müzigimize, bizi biz yapan degerlerimizi bu projeler vesilesiyle Avrupa insanina tanitmanin iyi bir firsat oldugunu söyledi. Sultanoglu, projeden sorumlu taraflar kendi milletlerinin kültürel degerlerini ortaya koyarak bu çalismalarin toplumlar arasinda ihtiyaç duyulan kardeslik ve dostluk gibi manevi unsurlari gelistirmeye katki saglayacagini ifade etti.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ziyaretten duydugu memnuniyeti belirterek bu projelerde emegi geçen idareci ve ögretmenlere tesekkür etti, okullara basarilar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284