Karaman Lisesinden Büyük Başarı!

2016 yılında Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu 2 projesi hibe almaya hak kazanan Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman ve AB proje ekibi üyeleri Hakan Ceylan, Gürhan Malik Gül ve Nazmiye Erginbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ederek projelerin içeriği ile ilgili bilgi verdiler.

Karaman Lisesinden Büyük Başarı!
Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye Ulusal Ajansına 2016 yılı Şubat ayında sunulan KA101 Okul Eğitimi Personel hareketliliği ‘Plan B’ isimli projelerinin değerlendirmeye tabi tutulan 3.246 proje içerisinden hibe almaya hak kazanan 81 projeden biri olduğunu ifade etti.
“Projeyle birlikte öğretmenlerimizin mesleki profilleri güçlenecek”
Bu proje ile okuldaki öğretmenlerin mesleki profillerini güçlendirecek süreçleri ortaya koyacaklarını belirten Ayhan Kahraman, “Okulumuzda kurulacak Kariyer Planlama ve Takip Merkezi’nde görev yapacak 6 öğretmenimiz Almanya’da, ´Eğitim Koçluğu’ biriminde görev alacak 6 öğretmenimiz Portekiz’de, ‘Anne-Baba Okulu´nda görev alacak 6 öğretmenimiz Hollanda’da onar gün süre ile eğitim alacak." dedi.
Bütün bunlara ilave olarak 2014 yılından beri geçerli olan ERASMUS+ programı KA201 stratejik okul ortaklığı alanında ilimizde koordinatör olarak ilk projeyi gerçekleştirecek olmanın mutluluk verici olduğunu vurgulayan Ayhan Kahraman, “2016 yılı Mart ayında Türkiye Ulusal Ajansına sunduğumuz “Hi! great home SCOOL” isimli projemiz değerlendirmeye tabi tutulan 348 proje içerisinden hibe almaya hak kazanan 10 projeden biri oldu." diyerek konuşmasına devam etti.
“Proje kapsamında 17 öğretmen ve 12 öğrenciyle 5 Avrupa ülkesi ziyaret edilecek”
Proje ile bilgiler veren Kahraman, “Bu proje ile okul yaşantısını öğrencilerimiz için ilgi çekici hale getirmeyi, okula bağlılıklarını artırmayı ve akademik başarılarını desteklemeyi planlıyoruz. Projemiz erken okul terkininin önlenmesi için farklı eylem planları uygulamayı öngörüyor. Bu bağlamda İspanya, İtalya, Polonya, Litvanya ve Portekiz’den ortaklarımız ile gerçekleştireceğimiz proje sürecinde 17 öğretmen ve 12 öğrencimiz bu ülkelere ziyarette bulunacak. Ayrıca proje sayesinde yurtdışı ortaklarımız ile işbirliği yaparak erken okul terkinin önlenmesini hedef alacak bir kitap çıkaracağız. Bu kitabın hazırlanması aşamasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Floransa Üniversitesi ve UNICEF ile sıkı bir işbirliğimiz olacak. Proje sürecimizin tamamını, e-twinning platformundan ve projemizin web adresi olan www.higreathomeschool.eu adresinden paylaşarak yararlanıcıların kullanımına sunacağız." ifadelerini kullandı.
“Eğitimde iyi uygulamaların değişimi ve yenilikçi yöntemler için bu projeler önemlidir”
Karaman Lisesinin idarecilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu gerçekleşecek her iki projede katma değeri yüksek projeler olduğunu belirtti. Sultanoğlu, “Eğitimde iyi uygulamaların değişimi ve yenilikçi yöntemlerin eğitim sistemimize transferi ancak bu tarz projeler ile mümkün oluyor. Karaman Lisesinin uygulayacağı her iki proje ile gerek Karaman’ımız için gerek ülkemiz için ciddi kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyorum.” dedi.
“Projelerin amacı gezi ve gözlem yaparak öğrencilerin yeni ufuklar kazanmasını sağlamak”
Projelerin asıl amacının gezi ve gözlem yaparak öğrencilerin hayata farklı bir bakış açısıyla bakarak ufkunu değiştirmek olduğunu ifade eden İl Müdürü Sultanoğlu, “Okullarımızda hazırlanan Avrupa Birliği projeleri artık daha nitelikli ve öğrencilerimizin elde ettiği kazanımlar daha fazla. Hazırlamış olduğunuz projelerin içeriği de farkını ortaya koymaktadır. Bizler de bu projelerin amacına ulaşması için gereken her türlü desteği vereceğiz. Proje sürecinin de yakın takipçisi olacağım. Emekleriniz için teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına son verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284