Karaman LYS’de Basari Gösteremedi

LYS sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan en basarili ve en basarisiz illerde açiklandi.

 Karaman LYS’de Basari Gösteremedi
Ilimiz LYS TS Sözel puan türünde ve MF’de en az basarili iller arasinda yer aldi.
MF puanina göre en basarili iller siralamasinda Kilis birinci olurken, Bartin ikinci ve Karabük ise üçüncü oldu. Kirsehir dördüncü, Gümüshane besinci, Kirikkale altinci, Izmir yedinci, Ankara sekizinci, Aydin dokuzuncu ve Usak onuncu sirada yer aldi.
TM puanina göre en basarili iller arasinda ilk on sirada sirasiyla Kilis, Bartin, Sinop, Çankiri, Nigde, Kastamonu, Burdur, Karabük, Eskisehir ve Kirsehir geliyor.
TS puanina göre ise en basarili iller arasinda ilk onda sirasiyla Bartin, Eskisehir, Sinop, Bursa, Edirne, Izmir, Aydin, Istanbul, Siirt ve Tekirdag bulunuyor.
2012-LYS"de en az basarili olan iller siralamasinda son 10"da yer alan illere de yer verildi. MF puan türünde Ardahan, TM puan türünde Sirnak ve TS puan türünde Gaziantep en az basarili il oldu.
MF"de Artvin, Hakkari, Sirnak, Agri, Sanliurfa, Mardin, Kocaeli, Mus, Kars; TM"de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Sanliurfa, Gaziantep, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakir; TS"de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Sanliurfa, Elazig, Karaman, Igdir ve Kahramanmaras en az basarili iller arasinda yer aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284