Karaman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi AB Projesi Için Portekiz’e Gidiyor

AB Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda “Ileri Ark Kaynak Teknikleri Gözlem Projesi” adli AB projesi kapsaminda Portekiz’e gidecek olan Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibi Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ettiler.

 Karaman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi AB Projesi Için Portekiz’e Gidiyor

Proje kapsaminda Portekiz’in Braga Iline gidecek olan proje ekibi, modern ve yeni kaynakçilik teknik ve yöntemleri konusunda egitim alacaklardir. Projenin amaci; Ileri Ark Kaynak Teknikleri yenilikçi uygulamalarindan olan kaynakçilik islemlerinin Avrupa'daki uygulamalarini yerinde gözlemleyerek bilgi, beceri ve deneyimlerini arttirmayi hedeflediklerini ifade ettiler. Proje ekibi amaçlarini su sekilde özetledi; “Teknolojiler görülüp kendi ülkemizle karsilastirmalar yaparak eksik yönlerimizi tespit etmeyi bir baska proje etkisi olarak beklemekteyiz. Kaynak hatalarinin tespiti ve bu hatalara yönelik önlemlerin alinmasi konusunda bilgi ve beceriler gelistirilerek, ülkemizde bu edinilen bilgiler yerelde paydaslara aktarilarak Avrupa standartlarinda imalatlarin gerçeklesmesi hedeflenecektir.” Proje faaliyetleri hakkinda Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’na bilgiler verildi.

Çalismalardan ve ziyaretten duydugu memnuniyeti belirten Il Milli Egitim Müdürü Sultanoglu; “ Ilimiz egitimin her alaninda oldugu gibi Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarinda da önemli bir seviyeye ulasmistir. Projeler kapsaminda okul ve kurumlarimizin Avrupa’nin farkli ülkeleriyle ortak çalismalar yapmasi ilimiz ve ülkemiz adina olumlu bir gelismedir. En dogru bilgi edinme yolu kaynagindan ve yerinde görerek bilgi edinmektir. Projenizde basarilar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284