Karaman Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Ögrencilerine Kariyer Günleri Düzenledi

Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ögrencilerinin katsayi sorununun ortadan kalkmasi ile ulasabilecekleri noktalari görmelerine ve geleceklerine yön vermelerine katki saglamak için kariyer günleri düzenledi.

Karaman Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Ögrencilerine Kariyer Günleri Düzenledi

Ilki Yunus Emre Konferans Salonu’da yapilan programa Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Il Saglik Müdürü Dr. Nuriye Ulu, Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cafer Avci, ögretmenler, ögrenciler ve konusmaci olarak da Mugla Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Ali Kasal, Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Toker ve Ögretim Görevlileri Ugur Günsel ve Mehmet Yüksel katildi.
Programin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, ara eleman sikintisinin ciddi anlamda yasandigi Türkiye’de meslek liselerinde okuyan ögrencilerin katsayi sorununun ortadan kalktigi bir dönemde kendileri iyi yetistirmelerinin önemine dikkat çekti. Aksoy, ‘Türkiye’de gençlerin Meslek Liselerine yönelik ilgisi olmasi gerekenin çok altinda. Avrupa birligi ülkelerinde % 25 genel egitim , %75 mesleki egitim yapilirken Ülkemizde % 25 mesleki egitim %75 genel egitim yapilmaktaydi. Ancak son yillarda Milli Egitim Bakanligimizin çalismalari ile mesleki egitimin egitimdeki orani hizla yükselmektedir. Ilimizde de bu baglamda birçok yatirim yapilmistir. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin Okulunun yeni binasinin yapimi devam etmekte, Güzel Sanatlar Lisesinin yeni binasini yapimi devam etmekte, Kiz Meslek Lisesi ve Anadolu Saglik Meslek Lisesinin binalarinin yapimi ihale asamasinda ve Temizel Ünlü Endüstri Meslek Lisesine ek bina yapimi çalismalari devam etmektedir.”dedi.
Aksoy konusmasinin devaminda, “Issizlik vardir, ancak niteliksiz elemanlar için issizlik vardir. Ne is olursa yaparim’ mantiginin dogru degildir, bu anlayisin terk edilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin ekonomik anlamda gelismeye devam etmesinde en önemli yük kendilerini iyi yetistirip is hayatina atilan meslek liseli ögrencilerin üzerindedir. Bizler fiziksel anlamda destek verip okuyacaginiz ortamlari hazirlayacagiz. Sizler de egitim ögretimlerinizi tüm imkânlari degerlendirerek yetismis ve bilinçli bireyler olacaksiniz. Bu adimlar dogru atildiginda ülkemiz her anlamda gelismeye hazir olacak” dedi
Ögrencilerin ilgiyle takip ettikleri kariyer günleri programi konusmacilar Mugla Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Göktas, Dekan Yrd. Doç. Dr. Ali Kasal, Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Toker ve Ögretim Görevlisi Ugur Günsel’in ‘Dünden bugüne Teknik Egitim Fakültesi’nden Teknoloji fakültelerine gelinen nokta, Türkiye’deki mevcut durum, bu fakültelerin bulundugu üniversiteler, ilgili alanlarin istihdam durumlari’ konulari detayli sekilde anlatmalari ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284