Karaman’a 32 Bransta Toplam 300 Ögretmen

Önceki gün Milli Egitim Bakanligi tarafindan yapilan atamalar dogrultusunda Karaman merkez ve ilçelerine toplam 32 bransta 300 ögretmen atandi.

Karaman’a 32 Bransta Toplam 300 Ögretmen
Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, geçen ay üniversite sinavlarinda yasanan basarisizligi mercek altina almis ve Milli Egitim Müdürlügünün vermis oldugu brifingte basarisizligin altinda brans ögretmenlerinin yetersiz oldugu bilgisi kendisine aktarilmisti. Özellikle Taseli bölgesinde sözkonusu açigin çok fazla olmasi nedeniyle bu bölgenin ögretmen açiginin bir an önce giderilmesi gerektigi kendisine aktarilmisti.
Elvan, talep edilen ögretmen açiginin giderilmesi konusunda hemen çalismalara basladigini ve2012 yili brans ögretmen kadrolarindan özellikle Taseli bölgesinin talep ettigi tüm ihtiyacin karsilanmasi hususunda olumlu sonuç alindigini ifade etmistir
Elvan, 2011 yili Agustos ayi Ilk atama döneminde Karaman’a 21 bransta 112 ögretmen atamasini yapildigini ancak bu yil 32 bransta 300 ögretmenin atandigini belirtmistir.
Atama yapilan yer ve sayi konusunda da bilgi veren Elvan, egitim konusunda herhangi bir aksaklik yasanmamasi ve hangi sebeple olursa olsun basarisizliga mazeret aranmamasi gerektigini ifade ederek talep edilen her eksikligin giderilmesi konusunda elinden geleni yapmaya devam edecegini sözlerine ekledi.  
2012 yili Agustos ayi ilk atama döneminde ise Milli Egitim Bakanliginca atamasi yapilan yerler:
Ilçeler Merkez                 123
Ayranci                               23
Basyayla                             10
Ermenek                             88
Kâzimkarabekir                   8
Sariveliler                           48
Toplam                             300

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284