Karaman`da 314 Kisi Osmanlica Kursu Sertifikasi Aldi

Karaman’da Hayrât Vakfi ile Millî Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü arasinda imzalanan protokol kapsaminda düzenlenen Osmanli Türkçesi kurslarini basariyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldilar.

 Karaman`da 314 Kisi Osmanlica Kursu Sertifikasi Aldi

Osmanlica kurslarina Karaman’da yogun ilgi oldugunu kaydeden Hayrât Vakfi Osmanlica Kurslari Il Koordinatörü Erkan Seker, Türkiye’de 300’den fazla merkezde bugüne kadar ülke genelinde 130 binden fazla kursiyerin bu kurslara kayit yaptirdigini belirtti.

Dilin, milletin hatirasi, ruhu, özü ve mayasi oldugunun altini çizen Seker, “Lisan ve yazisini kaybeden bir millet, hafizasini kaybetmis demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancilasir, geçmiste ne oldugunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacagini bilemez hale gelir. Osmanlica; Türklerin yüzyillar boyunca gelistirdikleri özgün bir dilidir. Hem Arapça’dan hem Farsça’dan faydalanmis ama ikisi de olmamistir. Gelecekle geçmis arasindaki köprüyü saglam kurabilmenin yolu, tarihî Osmanli Türkçesi’ni okuyup, anlayabilmekten geçmektedir.”
‘Bana Osmanli arsivini verin, size bir kültür imparatorlugu kurayim’
Milletleri millet yapan temel esaslardan birisinin de o milletin kullandigi dil ve alfabesi olduguna vurgu yapan Seker, Prof. Dr. Halil Inalcik’in “Bana Osmanli arsivini verin, size bir kültür imparatorlugu kurayim” sözüne atifta bulundu.
Karaman'da 314 kisi sertifika aldi
Karaman’da 23 Mayis 2012’de ilk kursu açtiklarini hatirlatan Seker, “Bu gün 4. dönem kurslarimizi tamamlamis bulunmaktayiz. Karaman’da kurslarimiza bugüne kadar toplam 619 kisi kayit yaptirmistir. Devam eden kursiyerlerimizin hepsi de yapilan sinavlardan basariyla geçerek sertifikalarini almaya hak kazanmislardir. Bugüne kadar belge alanlarin sayisi 314’tür. Bu kurslarin ilimizde icrasinda bizlere destek veren yerel yönetim ve idarecilerine, Karaman Halk Egitim Müdürlügü idareci ve personellerine; Karaman Imam Hatip Lisesi idareci ve personellerine, halkimiza ve basinimiza göstermis oldugu ilgiden dolayi tesekkür ederiz. Ögrencisinden emeklisine, esnafindan bürokratina bütün hemserilerimizi kurslarimiza bekliyoruz” dedi.
Yeni dönem kurs kayitlari 2014 Subat’inda
Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmedigini belirten Il Koordinatörü Seker, yeni dönem Osmanli Türkçesi kurslari ile ilgili su bilgileri paylasti:
“Osmanlica kurslarimiz, 4 programdan (kurdan) olusmaktadir:
1. Asama: 64 saat olup, Osmanlica'yi hiç bilmeyenler için, Osmanlica yazilan kolay metinleri kisa sürede okuma asamasidir.
2. Asama: 64 saat olup, Osmanlica'yi az da olsa bilenlerin basvuracaklari asamadir.
3. Asama: 96 saat olup, Osmanlica’ya girmis Arapça ve Farsça kelimelerin imlasinin anlatilacagi asamadir.
4. Asama: 64 saat olup, Osmanlica yazilmis arsiv ve edebi metinleri okuyabilme asamasidir. Bu, en son seviyedir. Bu seviyeye katilabilmek için ilk üç seviyeyi bitirmis olmak sarttir. Yeni dönem için kayit yaptirmak isteyenler Subat ayindan itibaren Halk Egitim Merkezi'ne ya da  www.osmanlicaegitim.com adresinden kayitlarini yaptirabilirler.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284