Karaman’da Egitim Yili Törenle Basladi

Karaman’da 2012-2013 Egitim-Ögretim yilinin baslamasi nedeniyle tören düzenlendi.

Karaman’da Egitim Yili Törenle Basladi

Cumhuriyet Parkinda Atatürk Anitina çelenk konulmasi ile baslayan tören Yem Sanayi Ilkögretim Okulunda devam etti. Burada törene Karaman Vali Yardimcisi Sedat Yildirim, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Din Ögretimi Genel Müdürlügü Uluslar Arasi Dini Egitim Grup Baskani Osman Demirgül, Il Özel Idare Genel Sekreteri Salih Baldiz, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, daire müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Yem Sanayi Ilkögretim Okulu Müdürü Ahmet Cafer Ceylan’in açilis konusmasinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi konusmada, “Bir ülke için yapilacak en önemli yatirim insan kaynagina özellikle de çocuklara ve gençlere yapilan yatirimdir. Zahmetli, büyük sabir ve özveri isteyen bu yatirimi, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardi etmezler. Bilgi toplumunun en büyük sermayesidir insan. Ülkenin kalkinmasini saglayacak yetismis insan gücünün tek yolu ise Atatürkçü düsünce sistemini beslemek ve bilimsel bilgiye sahip çikmaktir. Çocuklarimiza kaliteli egitim imkanlari sagladigimiz sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve deger görecegiz" dedi.
Vali Yardimcisi Sedat Yildirim ise Il Milli Egitim Müdürlügü'nün gayretleri, ögretmenlerin özverileri ve çocuklarin basariya odaklanmalari sayesinde Karaman'in, egitimde üst siralara çikacagina inandigini bildirdi. Yildirim, "Karaman’in egitimdeki basarisinin uzun soluklu olmasi için çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Il Müdürlügümüzün çalismalari, okul müdürlerimizin, ögretmenlerimizin, ögrencilerimizin gayretleri ve velilerimizin takibiyle Türkiye’de egitim alaninda basarilarimiz üst basamaklara dogru çikacak. Ilimizdeki bu egitim kalitesinin artmasinda emegi geçen her kademedeki çalisan personelimizi ve diger emegi geçenleri tebrik eder, yeni egitim ögretim yilinda basarilar dilerim" diye konustu.
Protokol konusmalarinin ardindan tören 8. sinif ögrencilerin okula yeni baslayan 1. sinif ögrencilerine çiçek vermesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284