Karaman’da Kiz Imam Hatip Lisesi Osmanlica Gazete Çikardi

Karaman Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ‘Gülnihal’ isimli Osmanlica gazete çikardi.

Karaman’da Kiz Imam Hatip Lisesi Osmanlica Gazete Çikardi

Karaman Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Okul Müdiresi Alime Kaya, milletlerin gelecekteki yüklerini, geçmislerinden aldiklari güç ile hafifleteceklerini belirtti. “Geçmis bir fiil olarak bitmislik ifade etse de, olay ve olgular açisindan toplumlarin geçmisleri, gelecekleri kadar mühimdir” diyen Kaya, “Bir milletin insanlarin tarihini ögrenmesi için Osmanlicayi ögrenmesi gerektigine inaniyorum. Bu konuda son Osmanlica dersi vermek Milli Egitim Surasinda Anadolu Liselerine tavsiye edildi. Sosyal Bilimler Lisesi’nde su anda Osmanlica dersi mecburi olarak okutulmaktadir. Bizde bu bülten ile gençlerimize Osmanlica ögrenmek için ögrenmek istemelerinin bir baslangici olacagina inaniyorum. Bu bültende katkida bulunan ögrenci ve ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Amaç ögrencilerimizi Osmanlica ögrenmeye sevk etmek ya da yönlendirmek bir baslangiç olacagina inandik" dedi.
Meslek Dersleri Ögretmeni Adem Ever ise, gazeteyi çikarma amaçlarinin ögrencilerin derslere katki saglamasi açisindan önemli oldugunu vurgulayarak, “Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi olarak toplumlarin geleceklerin geçmisten güç alacagi düsüncesine inandik. Bu düsünce bizi böyle bir çalismaya sevk etti. Tabi kolay olmadi bazi zorluk ve sikintilari oldu. Ancak bu çalismanin daha sonra yapilacak çalismalara öncülük etmesi bir yol açmasi açisindan bizim için çok önemli. Ögrencilerimiz ve toplumumuz için hayirli olur” seklinde konustu.
Osmanlica dersinin seneye zorunlu ders olacaginin altini çizen Ever, “Ögrencilerin geçmisle baglarini kurarak geleceklerini daha iyi insa etmelerini saglamakti. Bilinçli bir toplum olmanin temelinde geçmisinin tanimanin da önemini biliyoruz. Bu yüzden ögrencilerimize bu noktada yardimci olmak adina böyle bir çalisma yaptik. Osmanlica dersi seneye zorunlu bir ders olacak hem derslere katki saglamasi açisindan hem de bu düsüncemizin gerçeklesmesi açisindan önemli oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Daha sonra bastirilarak dagitilan Osmanlica Gazete ögrenciler tarafindan incelendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284