Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Kayitlar Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni egitim ögretim yili kayitlari basladi.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde Kayitlar Basladi
Yunus Emre Yerleskesinde Rektörlük binasinda kurulan merkezde onlarca ögrenci kayitlarini yaptirarak Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin bir ferdi olma gururunu yasadi. Üniversitelilerin aileleri de çocuklarini bu heyecanli ve sevinçli günlerinde yalniz birakmadi.
Sadece 3-5 dakika süren kayitlar esnasinda ögrencilerin ve velilerin herhangi bir sikinti yasamamalari için gerekli tüm hazirliklar günler önce tamamlanmisti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini tercih ederek kayitlarini yaptiran ögrenciler ve yakinlari güleryüzle ve hizla tamamlanan islemlerin ardindan mutlu bir sekilde ayriliyor.
Kayit yaptiran ögrenciler, konaklama konusunda yurt tanitim stantlarini gezerek bilgi ediniyor. Ögrenci Konseyi Baskani da yeni üniversiteli arkadaslarina ögrenci topluluklarinin etkinlikleri, üniversitenin sosyal yasami hakkinda bilgiler veriyor.
Aileleriyle birlikte kayitlara gelen ögrencilere Il Emniyet Müdürlügü personeli otogarda, tren istasyonunda ve üniversite yerleskesinde ikramlarda bulunuyor ve yeni üniversitelilere güvenlik konusunda açiklamalar yapiliyor.
Ögrencileri ve ailelerini üniversite personeli otogarda karsiliyor ve ulasim, kayit gibi konularda bilgilendiriyor.
2012 ÖSYM ilk yerlestirme sonuçlarina göre, KMÜ akademik birimlerinin kontenjanlarinin % 92’i ilk yerlestirmede dolmustu. Kayitlar tamamlandiginda, KMÜ ailesine 2012-2013 egitim-ögretim döneminde 2.555 ögrenci daha katilmis olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284